Logo jaguar mobile

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Σχεδιασμένο για δυναμικές επιδόσεις και προορισμένο να μαγνητίζει τα βλέμματα, το αμάξωμα της F-TYPE είναι τόσο μυώδης όσο και αισθησιακό. Το ελαφρύ, άκαμπτο πλαίσιο αλουμινίου παρέχει ευελιξία, ενώ οι τέλειες αναλογίες της επιτρέπουν τον ακριβή χειρισμό και επιδέξιες στροφές.

Η δυναμική γραμμή και οι όμορφες αναλογίες της F-TYPE αποκαλύπτουν την καταγωγή της. Πρόκειται για τον τελευταίο απόγονο της εμβληματικής γενεαλογίας των σπορ αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων της Jaguar. Είναι, εν μέρει, σμιλευμένη από τον ίδιο τον άνεμο, μέσω των προηγμένων μεθόδων σχεδιασμού της Jaguar Computational Fluid Dynamics. Οι αεροδυναμικές επιδόσεις είναι άψογα ενσωματωμένες στο αμάξωμα για χαμηλά επίπεδα δυναμικής άνωσης και εξαιρετική σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.

Δημιουργήστε τη δική σας F-TYPE Θέλω να ενημερώνομαι

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Ένας μπροστινός διαχωριστής κάτω από τη μάσκα και το πίσω βεντούρι διαχειρίζονται τη ροή του αέρα κατά μήκος του κάτω μέρους, ενώ μια πτυσσόμενη πίσω αεροτομή σηκώνεται αυτόματα στις υψηλότερες ταχύτητες για την αύξηση της αρνητικής άντωσης και τη μείωση της οπισθέλκουσας. Ακόμη και τα πόμολα των θυρών υποχωρούν όταν δεν χρησιμοποιούνται, με την επίπεδη σχεδίασή τους να διευκολύνει το γλίστρημα του αέρα κατά μήκος των πλευρών της F‑TYPE.

ΟΡΟΦΗ CONVERTIBLE

ΟΡΟΦΗ CONVERTIBLE

Ακόμη και η οροφή είναι γρήγορη: σηκώνεται και κατεβαίνει σε μόλις 12 δευτερόλεπτα σε ταχύτητες έως 48 χλμ/ώρα. Χτισμένη με ακουστικά ενισχυμένα σύνθετα υλικά ειδικά σχεδιασμένα για τη μείωση του ανέμου και του θορύβου του δρόμου, η υφασμάτινη οροφή εξοικονομεί βάρος και προσθέτει στις επιδόσεις της F-TYPE.

Το χωνευτό θερμαινόμενο πίσω τζάμι και ο συμπαγής χώρος αποθήκευσης κρατούν το πίσω μέρος της F-TYPE χαμηλό και κομψό, εξαλείφοντας την ανάγκη για κάλυμμα του χώρου αποσκευών και εξοικονομώντας ακόμη περισσότερο βάρος.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΡΟΦΩΝ COUPÉΟΡΟΦΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Για την καθαρόαιμη εμφάνιση Coupé, η οροφή αλουμινίου της F-TYPE είναι τόσο ισχυρή και ελαφριά όσο και το υπόλοιπο όχημα. Παρέχει το ιδανικό συμπλήρωμα στο χρώμα, το στυλ και τη γραμμή του δυναμικού προφίλ της F-TYPE. Η οροφή από αλουμίνιο εκφράζει την F-TYPE στην πιο αγνή σπορ μορφή της.

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΓΥΑΛΙΝΗ ΟΡΟΦΗ

Για ακόμη περισσότερο φυσικό φως και ένα πιο ευάερο εσωτερικό, διατίθεται προαιρετικά μια πανοραμική οροφή πλήρους πλάτους. Για αυξημένη απομόνωση, εάν χρειάζεται, η οροφή διαθέτει ένα μηχανικά συρόμενο σκίαστρο συσκότισης.

ΟΡΟΦΗ ΑΠΟ ΙΝΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ

Με εξωτερικά και εσωτερικά πάνελ από ίνες άνθρακα, συνδεδεμένα μεταξύ τους για τη δημιουργία μιας δυνατής πλην ελαφριάς δομής οροφής, η προαιρετική οροφή από ανθρακονήματα είναι 20% ελαφρύτερη από την τυπική οροφή από αλουμίνιο. Διαθέτει ύφανση από ανθρακονήματα ορατή μέσα από ένα βαθύ, υψηλής ποιότητας λακαρισμένο φινίρισμα.

ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ ΠΟΜΟΛΟ ΘΥΡΑΣ

ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ ΠΟΜΟΛΟ ΘΥΡΑΣ

Τα πόμολα θυρών της F-TYPE υποχωρούν όταν δεν χρησιμοποιούνται, με την επίπεδη σχεδίασή τους να διευκολύνει το γλίστρημα του αέρα κατά μήκος των πλευρών.

ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ F-TYPE

ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ F-TYPE

Το προαιρετικό σύστημα φωτισμού Adaptive Front Lighting της F-TYPE σάς επιτρέπει να βλέπετε μακρύτερα και καθιστά τη νυχτερινή οδήγηση ασφαλέστερη. Αυτό το προηγμένο σύστημα υπολογίζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου και τη γωνία του τιμονιού, περιστρέφοντας τους προβολείς μέχρι 14 μοίρες εξωτερικά και έως 7 μοίρες εσωτερικά, για βελτιωμένη ορατότητα στις στροφές.

Το προαιρετικό σύστημα Intelligent High Beam αλλάζει αυτόματα μεταξύ χαμηλής και υψηλής δέσμης όταν απαιτείται, χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα που τοποθετείται στο μπροστινό μέρος του κατόπτρου.

ΠΙΣΩ ΦΩΤΑ LED

ΠΙΣΩ ΦΩΤΑ LED

Τα πίσω φώτα σαρώνουν το περιβάλλον από τα πλαϊνά του αυτοκινήτου, παραμένοντας λεπτά με την κομψή τεχνολογία LED. Από πίσω, δίνουν στην F-TYPE μια αίσθηση πλάτους και όμορφα δυναμικών αναλογιών. Φτάνουν σε πλήρη φωτεινότητα πιο γρήγορα από τους συμβατικούς λαμπτήρες, δίνοντάς στους οδηγούς πίσω σας το χρόνο να αντιδράσουν.

ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ F-TYPE

Σαν έτοιμοι να επιτεθούν ξαφνικά, οι αεροδυναμικοί προβολείς της F-TYPE δίνουν μια έντονη αίσθηση αιλουροειδούς. Το επίμηκες σχήμα τους συγχωνεύεται στις αεροδυναμικές γραμμές της F-TYPE για να καταστήσει ορατές τόσο από μπροστά όσο και από το πλάι. Οι προβολείς Bi-function HID Xenon παρέχουν ένα έντονο λευκό φως για τη βασική σκάλα και τους φανούς διασταύρωσης σε μια ενιαία μονάδα, ενώ τα φώτα ημέρας πορείας LED «J» blade δημιουργούν μια ξεχωριστή νυχτερινή υπογραφή.