ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ JAGUAR
ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ JAGUAR


 
Ο Δρ. Ralf Speth, Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover
Η καινοτομία είναι η δεύτερη φύση του δρ. Ralf Speth. Διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover στις 18 Φεβ. 2010 και είχε την επίβλεψη μιας αξιοσημείωτης ανάκαμψης της εταιρίας, με αύξηση των πωλήσεων, δημιουργία 8.000 νέων θέσεων εργασίας και εξαιρετικά σημαντικών παρουσιάσεων, όπως της νέας XJ και του ορόσημου της μάρκας, της F‑TYPE.

Καθ’ ομολογίαν «λάτρης του αυτοκινήτου», οδηγεί μια Jaguar XFR και έχει στην κατοχή του μια κλασική E‑Type. Και ένα μεγάλο μέρος αυτής της επιτυχίας βασίζεται στην επιμονή του δρ. Speth επάνω σε έναν κοινό σχεδιαστικό στόχο, σε κάθε πτυχή προσέγγισης της εταιρείας, όχι μόνον στα αυτοκίνητα καθ’ αυτά, αλλά γενικότερα, στον τρόπο λειτουργίας όλου του οργανισμού.

«Μιλάω για το πώς σχεδιάζουμε όλες τις διαδικασίες μας, πώς σχεδιάζουμε την έρευνα και την παραγωγή, πώς σχεδιάζουμε την εκπαίδευση, τα σχέδια προσλήψεων, τις προσωπικές δεξιότητες. Και πώς σχεδιάζουμε τις σχέσεις μας με τους εμπόρους και τελικά, με τους πελάτες μας».

Αυτό είναι που θεωρεί ότι αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας: το χτίσιμο αξίας και καινοτομίας για να επιτευχθεί το επιθυμητό οικονομικό αποτέλεσμα, ώστε να δημιουργηθούν περαιτέρω επενδύσεις στην καινοτομία, ο τέλειος ενάρετος κύκλος.

«Γινόμαστε ολοένα και πιο διεθνείς, εξελίσσουμε περισσότερα προϊόντα, επενδύουμε σε πολλές διαφορετικές τεχνολογίες, σε πολλούς διαφορετικούς τομείς».

Κατέχοντας πτυχίο Οικονομολόγου Μηχανικού (Economics Engineering), από το πανεπιστήμιο του Rosenheim στη Γερμανία, απέκτησε Doctorate στη Μηχανική. Είναι επίσης διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Warwick.

Ο δρ. Speth εργάστηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων για αρκετά χρόνια, πριν από την ένταξή του στη BMW το 1980. Μετά από 20 χρόνια, μετακόμισε στο τμήμα Premier Automotive Group της Ford Motor Company ως διευθυντής παραγωγής, ποιότητας και σχεδιασμού προϊόντων. Τελευταία του δουλειά στη BMW ήταν αντιπρόεδρος της Land Rover, όταν η εταιρία ανήκε στον γερμανό κατασκευαστή.

Στη συνέχεια έγινε διευθυντής παραγωγής, ποιότητας και σχεδιασμού στο τμήμα Premier Automotive Group της Ford Motor Company, όταν η BMW πούλησε τη Land Rover στη Ford το 2000. Ήταν επικεφαλής των διεθνών επιχειρήσεων στον διεθνή, τεχνικό όμιλο βιομηχανικού αερίου Linde Group, πριν μετακομίσει στην Jaguar Land Rover.

«Αυτή είναι μια καθοριστική στιγμή για την Jaguar Land Rover», πιστεύει. «Δεν πρόκειται για μια παρωχημένη βιομηχανία, τα αυτοκίνητα είναι μια προηγμένη τεχνολογία για το μέλλον». Μεταφέροντας την 170μελή, εξαιρετικά προηγμένη ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Warwick, σχεδιάζει να δαπανήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια λίρες σε κοινή έρευνα, μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια. Είναι δε σε συνεχή επαγρύπνηση για τις νέες τεχνολογικές ευκαιρίες που αναπτύσσονται από άλλες εταιρίες για τη Jaguar Land Rover, όπως η μικροτουρμπίνα αερίου που αναπτύχθηκε από τη Bladon Jets για τη Jaguar C-X75.

Γεννημένος στο Roth της Γερμανίας, ο δρ. Speth είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.
 
 
 
Η καινοτομία στο σχεδιασμό, τη μηχανική και την τεχνολογία, αποτελούν τον πυρήνα της επιχείρησής μας.
 

Ο Δρ. Ralf Speth -
Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover

ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ
Προσθέστε έως και τρία μοντέλα για σύγκριση
ΚΛΕΙΣΤΕ TEST DRIVE
Κάντε κράτηση για ένα test drive στο δρόμο μέσω του πλησιέστερου αντιπροσώπου σας
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ
Μάθετε περισσότερα για τα οχήματα Jaguar
ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ
Αναζητήστε έναν αντιπρόσωπο της Jaguar κοντά σας