ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η αξιοπιστία δεν αφορά μόνο τη μετάβαση τη δική σας και των επιβατών σας εύκολα και χωρίς καθυστέρηση στον προορισμό σας. Αφορά επίσης τη μετάβασή σας εκεί με ασφάλεια και η ασφάλεια βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας της Jaguar για την αρχιτεκτονική αλουμινίου Lightweight.

Η τεχνολογία που αντλεί έμπνευση από την αεροδιαστημική βιομηχανία και που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των υψηλής ποιότητας δομών αμαξωμάτων από αλουμίνιο δεν δημιουργεί μόνο αμαξώματα που είναι έως και 400 κιλά ελαφρύτερα και περισσότερα άκαμπτα σε σχέση με τους προκατόχους τους για βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμων, χαμηλότερες εκπομπές και πιο δυναμική συμπεριφορά, αλλά δημιουργεί επίσης αμαξώματα που είναι σημαντικά ισχυρότερα, καλύτερα σχεδιασμένα και καλύτερα εφοδιασμένα με πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας, παρέχοντάς σας ακόμα ισχυρότερη προστασία.Πάρτε για παράδειγμα την XE – κατασκευασμένη γύρω από ένα αυτοφερόμενο πλαίσιο με εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, με αμάξωμα στο οποίο γίνεται χρήση αλουμινίου σε ποσοστό μεγαλύτερο του 75 τοις εκατό. Αποτελεί το ελαφρύτερο και περισσότερο άκαμπτο σεντάν που έχει κατασκευάσει ποτέ η Jaguar. Το κλειδί είναι, όμως, ο έξυπνος τρόπος με τον οποίο έχει χρησιμοποιηθεί το αλουμίνιο εξασφαλίζοντας ότι όλες οι σύγχρονες Jaguar έχουν μελετηθεί ώστε να πληρούν τις πιο αυστηρές απαιτήσεις για δοκιμές σύγκρουσης που θέτει ο νόμος και οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.Οι σχεδιασμοί αυτοί αποδεικνύουν κατόπιν την αξία τους στον πραγματικό κόσμο αφού υποβάλλουμε σε σύγκρουση περίπου 60 αμαξώματα σε μια σειρά από 80 δοκιμές σύγκρουσης – με ορισμένες να απαιτούν από το αυτοκίνητο να αποβάλλει 100 MW κινητικής ενέργειας στα 40 χιλιοστά του δευτερολέπτου μιας σύγκρουσης – για να εξασφαλιστεί ότι αποδίδουν ακριβώς όπως προβλέπεται.Σε αυτό το βλεφάρισμα του ματιού που διαρκεί 40 χιλιοστά του δευτερολέπτου, οι δοκοί του προφυλακτήρα, οι δομές παραμόρφωσης και οι διαμήκεις δομές παραμορφώνονται και μετακινούν τον κινητήρα από το σημείο πρόσκρουσης σε έναν χώρο παραμόρφωσης. Στο εσωτερικού του αυτοκινήτου, οι αερόσακοι και οι προεντατήρες των ζωνών ασφαλείας πυροδοτούνται σε χρόνο 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου το πολύ μετά τη σύγκρουση, συμβάλλοντας στον περιορισμό των δυνάμεων που ασκούνται στους επιβαίνοντες. Τελικά, όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιηθεί, απενεργοποιεί αυτόματα την αντλία καυσίμου του, ανάβει τα αλάρμ και ξεκλειδώνει τις πόρτες για να διευκολυνθεί η έξοδος από το αυτοκίνητο.

«ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ JAGUAR EXOYN ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.»

Οι Jaguar δεν προστατεύουν μόνο τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου. Το Σύστημα ανίχνευσης επαφής πεζού με το καπό* χρησιμοποιεί πυροτεχνικούς ενεργοποιητές για να απομακρύνει το καπό προς τα πάνω και μακριά από το αυτοκίνητο κατά περίπου 6 cm σε χρόνο μικρότερο από 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Αυτό βοηθά στην απορρόφηση της σύγκρουσης με πεζούς, αποτρέποντας την επαφή τους με άκαμπτα μέρη όπως ο κινητήρας και η ανάρτηση.Και σήμερα όλες οι Jaguar παρέχουν πλήρες πακέτο Εξελιγμένων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού (Advanced Driver Assistance Systems - ADAS) που είτε ενημερώνουν καλύτερα τον οδηγό για τις συνθήκες και την κίνηση γύρω του ή ενεργοποιούνται αυτόματα και συμβάλλουν στην αποτροπή ατυχημάτων.Δεν είναι παράξενο που και η XE και η XF βαθμολογήθηκαν με πέντε αστέρια στις δοκιμές Euro NCAP του 2015, με υψηλές βαθμολογίες στις κατηγορίες Ενήλικων επιβατών, Παιδιών επιβατών, Πεζών και συστημάτων υποβοήθησης ασφαλείας, που τις κατατάσσουν μεταξύ των μοντέλων με την καλύτερη βαθμολογία στις κατηγορίες τους.Όπως μας εξηγεί ο Διευθυντής σειράς αυτοκινήτων, Kevin Stride: «Η XE και η XF σχεδιάστηκαν χωρίς συμβιβασμούς. Εστιάσαμε εξίσου στην ασφάλεια όπως και στη δυναμική, τις επιδόσεις, την εκλεπτυσμένη λειτουργία και την οικονομία και τα πιο αυστηρά εσωτερικά μας πρότυπα υπερβαίνουν κατά πολύ τις απαιτήσεις των δοκιμασιών που θέτει ο νόμος και οι καταναλωτές. Τα πάντα, ξεκινώντας από τα κράματα αλουμινίου που έχουμε αναπτύξει για τις δομές του αμαξώματος έως την υπερσύγχρονη στερεοσκοπική κάμερα που βρίσκεται στο κέντρο του συστήματος αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης έχουν βελτιστοποιηθεί με επιμέλεια για να παρέχουν παγκόσμιας κατηγορίας επίπεδα ασφαλείας.»*Εξαρτάται από το μοντέλο και την συγκεκριμένη περιοχή.

yt:P_JPyCG44zs
Σύστημα αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης της XF
ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΕΛΑΦΡΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Δημοσίευση: 18-08-2016

Όταν πρόκειται για τον σχεδιασμό και την κατασκευή αυτοκινήτων, η αξιόπιστη και έμπιστη ελαφριά αρχιτεκτονική αλουμινίου αποτελεί τμήμα της φιλοσοφίας της Jaguar για περισσότερο από 70 χρόνια.
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 18-08-2016

Τεράστια προσπάθεια αφιερώνεται ώστε κάθε Jaguar να είναι το πιο ικανό, αξιόπιστο και έμπιστο από όλα τα αυτοκίνητα.
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ

Δημοσίευση: 18-08-2016

Επενδύουμε πολλά σε εργαλεία εικονικής μηχανικής τεχνολογίας αιχμής που παρέχουν τη δυνατότητα τα νέα προϊόντα – και οι σύγχρονες τεχνολογίες που τα προωθούν – να σχεδιάζονται πιο γρήγορα, πιο οικονομικά και να είναι πιο στιβαρά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτοκίνητα Jaguar πιο αξιόπιστα, ανθεκτικά και έμπιστα.
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ