ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Χρησιμοποιώντας από κοινού της εμπειρίες και τη γνώση που αποκομίσαμε από τους αγώνες, κάνουμε τεράστια βήματα προς τα εμπρός για τα δικά μας αυτοκίνητα δρόμου. Η πρωτοποριακή τεχνολογία πέδησης του αγωνιστικού μας αυτοκινήτου I‑TYPE μας βοηθά να παράγουμε ακόμα περισσότερη ισχύ μπαταριών στο πρώτο μας ηλεκτρικό πρωτότυπο αυτοκίνητο.

Γνωρίζετε ότι σε διάστημα ενός αγώνα μόνο, το μονοθέσιο Panasonic Jaguar Racing της Formula Ε μπορεί να ανακτήσει αρκετή ενέργεια μέσω του συστήματος έξυπνης πέδησης ώστε να επεκτείνεται η αυτονομία του έως και κατά 15%; Πώς; Αξιοποιώντας την πιο πρόσφατη τεχνολογία αναγεννητικής πέδησης που αποτελεί επίσης σημαντικό χαρακτηριστικό του πρωτότυπου ηλεκτρικού αυτοκινήτου δρόμου I‑PACE.Σε ένα κανονικό αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, το αυτοκίνητο επιβραδύνεται μέσω συμβατικών φρένων τριβής που πιέζουν τα τακάκια πάνω στους δίσκους. Η κινητική ενέργεια από το αυτοκίνητο μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια, η οποία στην ουσία χάνεται. Όμως σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρίες (BEV), ο ηλεκτρικός κινητήρας μπορεί να μετατρέψει αυτή την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική που φορτίζει την μπαταρία, αυξάνοντας την απόσταση την οποία μπορείτε να καλύψετε με μία φόρτιση.

Στη Formula E, το μήκος του αγώνα είναι το ίδιο για όλους τους αγωνιζόμενους και η ποσότητα ενέργειας που επιτρέπεται για την ολοκλήρωση του αγώνα είναι επίσης σταθερή, στις 56 κιλοβατώρες, οπότε το πλεονέκτημα της αναγεννητικής πέδησης μετατρέπεται σε επιπλέον επιδόσεις και δυνητικά μικρότερους χρόνους γύρων. Η ένταση των αγώνων με ηλεκτρικά αυτοκίνητα δοκιμάζει πραγματικά τα εξαρτήματα των αυτοκινήτων μέχρι τα όριά τους – όπως και τους μηχανικούς τους – και με την Jaguar να εμπλέκεται στην ανάπτυξη και αγωνιστικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ηλεκτρικών αυτοκινήτων δρόμου θα προκύψουν αμοιβαία οφέλη.

yt:XqmDUEb4trM
Πρωτότυπο I‑PACE της Jaguar | Δημιουργία ενέργειας

«Το περιβάλλον της Formula E είναι πολύ συναρπαστικό και αποτελεί πρόκληση για έναν μηχανικό. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα μαθήματα και τις εξελίξεις που κάνουμε στα ηλεκτρικά εξαρτήματα ώστε να ανατροφοδοτήσουμε απευθείας το περιβάλλον παραγωγής για τη νέα γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Jaguar.»
Richard Devenport - Διαχειριστής τμήματος έρευνας, Τεχνολογία Formula E

Ζώντας την εμπειρία της αναγεννητικής πέδησης στο νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Jaguar μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή του δικού σας στιλ οδήγησης. Η οδήγηση με «ένα πεντάλ» – χρησιμοποιώντας μόνο το γκάζι για τον περισσότερο χρόνο – γίνεται σε μεγάλο βαθμό εφικτή αφού ο οδηγός εξοικειωθεί περισσότερο με την αδράνεια του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Παράλληλα με αυτές τις σημαντικές τεχνολογικές αλλαγές, το καινοτομικό πρωτότυπο I‑PACE παραμένει σε μεγάλο βαθμό μια Jaguar.

«Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά πάνω από όλα είναι μια Jaguar και έτσι πρέπει να πληροί τα χαρακτηριστικά που οι πελάτες μας γνωρίζουν και αγαπούν σε όλες τους τις Jaguar. Είναι σαφές ότι το αυτοκίνητο πρέπει να έχει θαυμάσιο σχεδιασμό και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Πρέπει να είναι άνετο και εκπλεπτυσμένο αλλά ταυτόχρονα πρέπει να προσφέρει και δυναμική οδήγησης που ενθουσιάζει και χαροποιεί. Και αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που το πρωτότυπο I‑PACE θα φέρει σε μια ολόκληρη νέα κατηγορία πελατών.»
Ian Hoban - Διευθυντής γραμμής αυτοκινήτων, Jaguar

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ I‑PACE
Δημοσίευση: 12-01-2018

Μια ματιά που εντυπωσιάζει στο πρώτο μας ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ένα αυτοκίνητο με κίνηση σε όλους τους τροχούς, ισχύος 400 PS, 5 θέσεων με αυτονομία μεγαλύτερη από 500 km (310 μίλια).
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ I‑PACE
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ JAGUAR
Δημοσίευση: 12-01-2018

Αγωνιζόμενοι στην πίστα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula Ε της FIA μας παρέχεται μια πλατφόρμα δοκιμών υψηλής ταχύτητας υπό πραγματικές συνθήκες για την τελειοποίηση των τεχνολογιών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ JAGUAR
ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ I‑PACE: <br> ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
Δημοσίευση: 12-01-2018

Εξερευνούμε το ταξίδι από το αγωνιστικό I‑TYPE Formula E στο πρωτότυπο I‑PACE. Ανακαλύψτε το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο δρόμου της Jaguar.
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ