ΗΧΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα βγαίνουν στους δρόμους, το αστικό μας ηχητικό τοπίο αλλάζει για πάντα.

Όπως γνωρίζει οποιοσδήποτε έχει παρακολουθήσει (και έχει ακούσει) αγώνες της Formula E, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πολύ πιο αθόρυβα από αυτά με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Πράγματι, αυτή η σχετική έλλειψη θορύβου είναι ένας παράγοντας που έχει δώσει τη δυνατότητα να φιλοξενούνται αγώνες της Formula E σε αστικά περιβάλλοντα όπου η Formula 1 θα έπρεπε να προσπαθήσει και κάνει τη Formula E περισσότερη συμβατή με πυκνοδομημένες και πυκνοκατοικημένες περιοχές.Αυτή η έλλειψη θορύβου θα αποτελεί επίσης χαρακτηριστικό των νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων δρόμου της Jaguar και αυτό είναι ιδιαίτερα καλά νέα για τις πόλεις – και για τους οδηγούς και για τους κατοίκους. Αλλά αυτό το επίπεδο «ησυχίας» έχει και πιθανές προκλήσεις.

yt:hMZM6gvRSJ4
Πρωτότυπο I‑PACE | Ηχητικός συνδυασμός

«Οι πόλεις πρόκειται να γίνουν αθόρυβες σε αφόρητο βαθμό με τη χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων. Μειώνουμε συνεχώς τον θόρυβο σε όλα μας τα αυτοκίνητα για χρόνια αλλά η νέα τεχνολογία ηλεκτρικών αυτοκινήτων μας βάσει μια ενδιαφέρουσα πρόκληση με την έννοια ότι εντελώς ξαφνικά είναι υπερβολικά αθόρυβα. Υπάρχει περίπτωση οι πεζοί να μην τα ακούν καθώς πλησιάζουν. Έτσι ως από κοινού χρήστες των χώρων της πόλης πρέπει να εξασφαλίζουμε ότι τα αυτοκίνητά μας είναι ασφαλή και λειτουργούν με υπεύθυνο τρόπο.»
Iain Suffield, εξειδικευμένος τεχνικός NVH, Jaguar Land Rover

Τα αυτοκίνητα της Jaguar είχαν πάντα καλή φήμη για τον ήχο τους και το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Jaguar δεν θα διαφέρει αλλά για να ακούγεται με ασφάλεια στις χαμηλές ταχύτητες θα πρέπει να εκπέμπει έναν νέο τύπο ήχου για να γίνεται αντιληπτό από τους άλλους χρήστες του δρόμου για την προσέλευσή του, την παρουσία του και την κατεύθυνσή του. Αντίστοιχα, σε άλλες περιστάσεις, ο ήχος πρέπει να ενημερώνει τον οδηγό και να παρέχει ανάδραση σχετικά με την δυναμική πρόοδο του αυτοκινήτου. Όσον αφορά στο ποιοι θα είναι αυτοί οι διάφοροι ήχοι, οι πελάτες θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να δοκιμάσουν το μοντέλο παραγωγής, που θα πωλείται από το 2018.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ I‑PACE
Δημοσίευση: 12-01-2018

Μια ματιά που εντυπωσιάζει στο πρώτο μας ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ένα αυτοκίνητο με κίνηση σε όλους τους τροχούς, ισχύος 400 PS, 5 θέσεων με αυτονομία μεγαλύτερη από 500 km (310 μίλια).
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ I‑PACE
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ JAGUAR
Δημοσίευση: 12-01-2018

Αγωνιζόμενοι στην πίστα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula Ε της FIA μας παρέχεται μια πλατφόρμα δοκιμών υψηλής ταχύτητας υπό πραγματικές συνθήκες για την τελειοποίηση των τεχνολογιών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ JAGUAR
ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ I‑PACE: <br> ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
Δημοσίευση: 12-01-2018

Εξερευνούμε το ταξίδι από το αγωνιστικό I‑TYPE Formula E στο πρωτότυπο I‑PACE. Ανακαλύψτε το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο δρόμου της Jaguar.
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ