• Jaguar F‑PACE

  Το συναρπαστικό νέο SUV επιδόσεων της Jaguar συνδυάζει τη σπορ συμπεριφορά και την έντονη ομορφιά με την καθημερινή πρακτικότητα και την αποτελεσματικότητα.

 • JAGUAR E‑PACE

  Το ολοκαίνουριο E‑PACE είναι το πρώτο compact SUV της Jaguar. Είναι ένας μοναδικός συνδυασμός εμφάνισης, ευελιξίας και δυναμικής οδήγησης.

 • Jaguar I‑PACE

  Παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού SUV υψηλών επιδόσεων της Jaguar.

 • Jaguar F‑TYPE

  Δυνατή, ευέλικτη και ξεχωριστή, η F‑TYPE είναι το καθαρόαιμο Jaguar sports car, σχεδιασμένη για υψηλές επιδόσεις και ασυναγώνιστα κρατήματα.

 • JAGUAR XE

  Το πιο προηγμένο, αποτελεσματικό και εκλεπτυσμένο σπορ sedan της Jaguar.

 • JAGUAR XF

  Δύναμη που αποδίδεται πραγματικά εύκολα.

 • Jaguar XJ

  Ανακαλύψτε ασυνήθιστη πολυτέλεια.

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Τα ηλεκτρικά οχήματα (EV) αποτελούν μια εναλλακτική πρόταση οδήγησης με μηδενικές εκπομπές έναντι των οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Χάρη στις πρόσφατες επενδύσεις και την πρόοδο στην τεχνολογία των μπαταριών, τα ηλεκτρικά οχήματα επόμενης γενιάς, όπως το I‑PACE Concept, προσφέρουν μια συναρπαστική νέα εμπειρία οδήγησης.
ανοιγμα ολων
Κλείσιμο όλων
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Τι ειδους ηλεκτρικο οχημα ειναι το I‑PACE Concept;

Το I‑PACE Concept είναι ένα ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας (Battery Electric Vehicle/BEV), κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αντί να καίει καύσιμα (βενζίνη ή πετρέλαιο), τροφοδοτείται μέσω δύο ηλεκτροκινητήρων με ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται σε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

Τι μου προσφερει ένα ηλεκτρικο οχημα;

Για πολλούς το όχημα αυτό αποτελεί μια συναρπαστική ευκαιρία να είναι από τους πρώτους που θα κάνουν τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα και να απολαύσουν μια πολύ διαφορετική εμπειρία οδήγησης και ιδιοκτησίας. Το I‑PACE Concept αποτελεί μια έξυπνη επιλογή: ένα ταχύτερο, ευρύχωρο, εκλεπτυσμένο (πιο αθόρυβο) αυτοκίνητο που δεν χρειάζεται στάσεις σε πρατήρια καυσίμων.

Με τις ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια να καλύπτονται ολοένα και περισσότερο από ανανεώσιμες πηγές, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρουν, επίσης, περιβαλλοντικά οφέλη σε σχέση με τους παραδοσιακούς κινητήρες καυσίμου. Όλο και περισσότερες κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο αναγνωρίζουν το γεγονός αυτό και προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα κινήτρων για τη μείωση του κόστους αγοράς και της φορολογίας των εταιρικών αυτοκινήτων. Αυτό, σε συνδυασμό με το μειωμένο κόστος λειτουργίας ενός ηλεκτρικού οχήματος, προσφέρουν ένα αδιάσειστο οικονομικό κίνητρο για πολλούς.

Ποια είναι τα μειονεκτηματα της κατοχης ενος ηλεκτρικου αυτοκινητου;

Η εμβέλεια των ηλεκτρικών οχημάτων (η απόσταση που μπορούν να διανύσουν προτού χρειαστεί επαναφόρτιση της μπαταρίας) προκαλούσε ανέκαθεν σοβαρό προβληματισμό, αποτελώντας αιτία για τη δημιουργία του όρου «το άγχος της αυτονομίας». Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών μεταφράζονται στο ότι οχήματα όπως το I‑PACE Concept αποτελούν πλέον μια ρεαλιστική πρόταση για τους περισσότερους ανθρώπους, με αυτονομία που ξεπερνά τη μέση απόσταση της καθημερινής μετακίνησης. Στην πραγματικότητα, πολλοί θα ανακαλύψουν ότι μία φόρτιση της μπαταρίας την εβδομάδα μπορεί να είναι αρκετή.
Για μεγαλύτερες αποστάσεις, μπορεί να χρειαστεί μια στάση για την επαναφόρτιση της μπαταρίας. Κάτι τέτοιο μπορεί να απαιτεί κάποιο προγραμματισμό εκ των προτέρων, αλλά γίνεται ολοένα και πιο εύκολο, καθώς τα δημόσια δίκτυα φόρτισης επεκτείνονται διαρκώς και τα συστήματα ταχείας φόρτισης αποκτούν μεγαλύτερη ισχύ.

Υπαρχουν και αλλοι τυποι ηλεκτρικων οχηματων; Σε τι διαφερουν;

Ίσως έχετε ακούσει τον όρο «υβριδικό». Πρόκειται για τα οχήματα που συνδυάζουν έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Τα υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα (Hybrid Electric Vehicle/HEV) έχουν συνήθως μια μικρή μπαταρία που φορτίζεται από τον κινητήρα και το σύστημα αναγεννητικής πέδησης και διαθέτουν πολύ περιορισμένη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία.

Τα επαναφορτιζόμενα από το δίκτυο υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα (Plug-in Hybrid Electric Vehicle/PHEV) μπορούν, επίσης, να φορτιστούν από μια εξωτερική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ένα PHEV έχει συνήθως μεγαλύτερη μπαταρία και μεγαλύτερη αυτονομία από ένα HEV.

Αυτά τα «υβριδικά» οχήματα προσφέρουν μικρότερη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία από τα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας, αλλά μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια. Διαθέτοντας δύο πηγές ενέργειας, είναι βαρύτερα από τα συμβατικά αυτοκίνητα και οι επιδόσεις τους είναι υποδεέστερες εκείνων των ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας. Μπορούν να περιορίσουν «το άγχος της αυτονομίας», ιδιαίτερα με τις υποδομές φόρτισης να αναπτύσσονται διαρκώς, και μπορούν να υποστηρίξουν τη μετάβαση σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον.
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Προσφερει ένα ηλεκτρικο οχημα αρκετη αυτονομια για το ταξιδι μου;

Τα σύγχρονα ηλεκτρικά οχήματα με προηγμένες μπαταρίες, συμπεριλαμβανομένου του I‑PACE Concept, μπορούν να προσφέρουν αυτονομία μεγαλύτερη των 500 χιλιομέτρων*. Έτσι, η αυτονομία δεν αποτελεί πρόβλημα για τους περισσότερους οδηγούς, ειδικά με την εξάπλωση της δημόσιας υποδομής σημείων φόρτισης.

* Κύκλος δοκιμών NEDC ΕΕ

Ποιοι παραγοντες επηρεαζουν την αυτονομια;

Η αυτονομία μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες. Για παράδειγμα, η αυτονομία περιορίζεται όταν οδηγείτε σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, όταν χρησιμοποιείτε τα συστήματα θέρμανσης ή ψύξης και όταν επιδίδεστε σε οδήγηση επιδόσεων.
ΜΠΑΤΑΡΙΑ

Επηρεαζει η θερμοκρασια την μπαταρια;

Σε περίπτωση ακραίας υψηλής θερμοκρασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, η αυτονομία του οχήματος μειώνεται, καθώς απαιτείται ενέργεια για την ψύξη του. Ομοίως, όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, η αυτονομία μειώνεται, καθώς απαιτείται ενέργεια για το ζέσταμα της μπαταρίας. Οι μπαταρίες μπορούν να αποθηκευτούν σε χαμηλές θερμοκρασίες, έως και -40 °C, αλλά πρέπει να συνδεθούν και να θερμανθούν στους -20 °C πριν από την οδήγηση.

Τα ηλεκτρικά οχήματα επόμενης γενιάς, όπως το I‑PACE Concept, διαθέτουν υπερσύγχρονα συστήματα θερμικής διαχείρισης για τη βελτιστοποίηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας σε υψηλότερες ή χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Τι σημαινει κιλοβατωρα (kWh);

Κιλοβατώρα είναι η μονάδα μέτρησης της ενέργειας που μπορεί να αποθηκευτεί σε μια μπαταρία. Για οποιοδήποτε όχημα, μια μπαταρία με μεγαλύτερη χωρητικότητα - περισσότερες kWh - προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία ή/και καλύτερες επιδόσεις.

Έχει η μπαταρια εγγυηση;

Το I‑PACE Concept θα προσφέρει μια ανταγωνιστική στο χώρο εγγύηση μπαταρίας.
ΦΟΡΤΙΣΗ

Πως φορτιζονται τα ηλεκτρικα οχηματα;

Τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να φορτιστούν με διάφορους τρόπους:

Φόρτιση στο σπίτι, χρησιμοποιώντας την παροχή εναλλασσόμενου ρεύματος (AC): Τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να συνδεθούν σε μια κανονική οικιακή πρίζα, όμως φορτίζουν με σχετικά αργό ρυθμό. Για το λόγο αυτό, συνιστάται η χρήση μιας αναβαθμισμένης υποδοχής (για παράδειγμα, σαν και αυτές των ηλεκτρικών φούρνων) ή, ακόμη καλύτερα, η εγκατάσταση ενός επιτοίχιου πίνακα φόρτισης. Οι χρόνοι φόρτισης εξαρτώνται από τη χώρα αλλά, τυπικά, το I‑PACE Concept μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τη χρήση ενός επιτοίχιου πίνακα φόρτισης.

Δημόσια φόρτιση: Το αναπτυσσόμενο δίκτυο δημόσιων σημείων φόρτισης μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για επαναφόρτιση, συνήθως για τη συμπλήρωση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ή στο σημείο προορισμού. Αυτά τα σημεία φόρτισης χρησιμοποιούν μεγαλύτερη ισχύ από τους οικιακούς φορτιστές και, ως εκ τούτου, οι χρόνοι φόρτισης ενδέχεται να είναι μικρότεροι. Παρέχουν φόρτιση τόσο εναλλασσόμενου (AC) όσο και συνεχούς (DC) ρεύματος, με τη φόρτιση συνεχούς ρεύματος να αποτελεί, συνήθως, την πιο γρήγορη επιλογή (συχνά αναφέρεται ως «ταχυφόρτιση»).

Τι εξοπλισμο φορτισης θα χρειαστω;

Για εύκολη και γρήγορη φόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος στο σπίτι, συνιστάται (αλλά δεν είναι απαραίτητος) ένας επιτοίχιος πίνακας. Το κόστος εγκατάστασης διαφέρει ανάλογα με την αγορά (και την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας), αλλά είναι προσιτό ενώ η τιμή του μειώνεται συνεχώς καθώς αυξάνεται η προσφορά.

Τα καλώδια καθολικής χρήσης τύπου 2 είναι συνήθως κατάλληλα για τα ηλεκτρικά οχήματα και διατίθενται με διαφορετικούς προσαρμογείς και παραλλαγές βυσμάτων για να αντεπεξέλθουν στις παγκόσμιες προδιαγραφές. Διατίθενται τόσο για οικιακές όσο και για βιομηχανικές επιλογές υποδοχής.Δεν έχω ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στο σπίτι ή την εργασία. Μήπως αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να έχω ένα ηλεκτρικό όχημα;

Όχι απαραίτητα. Αυτο εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Υπάρχει ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο δημόσιων σημείων φόρτισης, που προσφέρουν τόσο τυπική όσο και επιλογή ταχυφόρτισης. Στις πόλεις και σε μεγάλους οδικούς άξονες, διατίθενται επίσης πολλά σημεία φόρτισης «διαδρομής» και «προορισμού» που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Τι ειναι η «φορτιση προορισμου»;

Αυτοί οι πρακτικοί σταθμοί φόρτισης απαντώνται σε τοπικά εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, γυμναστήρια κ.λπ.

Τι ειναι η «φορτιση διαδρομης»;

Ταχυφόρτιση μπορεί να διατίθεται σε πρατήρια καυσίμων ή ειδικούς σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, παρέχοντας μέγιστη φόρτιση στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Μπορει το δικτυο ηλεκτρικης ενεργειας να αντεπεξελθει στον αυξανομενο αριθμο των ηλεκτρικων οχηματων;

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων συνεργάζονται, επί του παρόντος, με τις κυβερνήσεις και τους φορείς παροχής ενέργειας για να εξασφαλίσουν ότι η αύξηση στη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα προκαλέσει προβλήματα στα εθνικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

Μπορουν τα ηλεκτρικα οχηματα να φορτιστουν στη βροχη;

Η ασφάλεια της διαδικασίας φόρτισης είναι πλήρως εξασφαλισμένη. Οι πελάτες και οι παρευρισκόμενοι δεν διατρέχουν κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

Τι είναι η αναγεννητικη πεδηση;

Οι ηλεκτρικοί κινητήρες καταναλώνουν ενέργεια για να παράσχουν κίνηση. Όταν αυτή η κίνηση δεν απαιτείται πλέον (για παράδειγμα, όταν ένα όχημα επιβραδύνει), η δύναμη πέδησης μπορεί να αξιοποιηθεί για να αντιστραφεί η δράση του κινητήρα και να παράξει ηλεκτρισμό. Αυτό είναι γνωστό ως «αναγεννητική πέδηση», ενώ η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται μπορεί να επιστραφεί στην μπαταρία. Υπό τις κατάλληλες συνθήκες, η αυτονομία ενός ηλεκτρικού οχήματος μπορεί να επεκταθεί κατά 10% μέσω της συλλογής αναγεννημένης ηλεκτρικής ενέργειας.
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Πως ειναι ο χειρισμος σε συγκριση με τα «συμβατικα» αυτοκινητα;

Λόγω της θέσης της μπαταρίας στο πάτωμα μεταξύ των δύο αξόνων, τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν χαμηλότερο κέντρο βάρους και ίση κατανομή βάρους εμπρός και πίσω, για βελτιωμένο χειρισμό.

Καθώς δεν χρειάζεται να φιλοξενούν μεγάλο κινητήρα, τυπικά τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος, οι τροχοί μπορούν να τοποθετηθούν πλησιέστερα στις εξωτερικές γωνίες του οχήματος, ενισχύοντας τη σταθερότητα και την οδηγική αίσθηση.

Όλα αυτά επιτρέπουν μια δυναμική και απολαυστική οδηγική εμπειρία, κάτι που καθιστά τα ηλεκτρικά οχήματα ιδανικά για την επωνυμία Jaguar.

Εχουν τα ηλεκτρικα οχηματα μικροτερη ταχυτητα και αποκριση απο τα βενζινοκινητα ή τα πετρελαιοκινητα αυτοκινητα;

Από τη φύση τους, οι ηλεκτρικοί κινητήρες παράγουν μέγιστη ροπή από θέση στάσης, προσφέροντας εκπληκτική επιτάχυνση.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Είναι τα ηλεκτρικα οχηματα ασφαλη;

Το I‑PACE Concept, όπως και όλα τα άλλα αυτοκίνητα της Jaguar, έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τις πιο αυστηρές παγκόσμιες προδιαγραφές ασφαλείας.
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Ειναι τα ηλεκτρικα οχηματα δυσκολα στη συντηρηση;

Σε σύγκριση με τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, τα ηλεκτρικά οχήματα απαιτούν λιγότερη συντήρηση, καθώς έχουν λιγότερα κινούμενα μέρη. Με απλά λόγια, λιγότερα μέρη φθείρονται. Τα διαστήματα μεταξύ των σέρβις εξαρτώνται από τα διανυθέντα χιλιόμετρα ή/και το χρόνο.
ΤΙΜΗ

Ποσο είναι πιθανο να κοστισει το I‑PACE;

Οι τελικές τιμές δεν θα επιβεβαιωθούν έως και λίγο πριν από την κυκλοφορία του I‑PACE. Αν και τα ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης μπορεί να είναι δύο φορές πιο ακριβά από τα συμβατικά συστήματα, υποθέτουμε ότι το I‑PACE θα τιμολογηθεί 10-15% παραπάνω από μια παρόμοια τροφοδοτούμενη και εξοπλισμένη Jaguar F‑PACE.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018

Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα, πριν από την πλήρη παρουσίαση του I‑PACE, στα τέλη του 2017.

Θέλετε να είστε μεταξύ των πρώτων που θα αποκτήσουν το I‑PACE όταν κυκλοφορήσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018; Ενημερώστε μας και εμείς θα σας φέρουμε σε επαφή με τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο λιανικής πώλησης.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ

Όλα τα στοιχεία για την επιτάχυνση, την ισχύ, την ταχύτητα, την εμβέλεια και τη φόρτιση είναι εκτιμήσεις του κατασκευαστή, σύμφωνα με τις πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες κατά τη δημοσίευση. Τα οχήματα παραγωγής θα ελεγχθούν και θα πιστοποιηθούν πριν από την κυκλοφορία, με τα επίσημα στοιχεία που διατίθενται πριν από οποιαδήποτε παραγγελία πελάτη.

Η παρουσίαση, οι εικόνες, οι περιγραφές και οι τιμές του πρωτότυπου I‑PACE Concept παρουσιάζονται με καλή πίστη για να υποδείξουν τις συναρπαστικές προοπτικές του οχήματος παραγωγής. Η JLR διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει, να τροποποιήσει ή να αποσύρει οποιοδήποτε στοιχείο στο μεσοδιάστημα (πριν από οποιεσδήποτε δεσμευτικές παραγγελίες πελατών), κυρίως, αν και όχι αποκλειστικά, σε περιπτώσεις που προκύπτουν νομοθετικές ή κανονιστικές αλλαγές, επιρροές της αγοράς υλικών και απαιτήσεις κατά την παραγωγή ή τη λειτουργία σχετικά με το όχημα παραγωγής ή τις λειτουργίες και τα συστατικά του. Για τους πλήρεις όρους και προϋποθέσεις, παρακαλούμε πατήστε εδώ.