• Jaguar F‑PACE

  Το συναρπαστικό νέο SUV επιδόσεων της Jaguar συνδυάζει τη σπορ συμπεριφορά και την έντονη ομορφιά με την καθημερινή πρακτικότητα και την αποτελεσματικότητα.

 • JAGUAR E‑PACE

  Το ολοκαίνουριο E‑PACE είναι το πρώτο compact SUV της Jaguar. Είναι ένας μοναδικός συνδυασμός εμφάνισης, ευελιξίας και δυναμικής οδήγησης.

 • Jaguar I‑PACE

  Παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού SUV υψηλών επιδόσεων της Jaguar.

 • Jaguar F‑TYPE

  Δυνατή, ευέλικτη και ξεχωριστή, η F‑TYPE είναι το καθαρόαιμο Jaguar sports car, σχεδιασμένη για υψηλές επιδόσεις και ασυναγώνιστα κρατήματα.

 • JAGUAR XE

  Το πιο προηγμένο, αποτελεσματικό και εκλεπτυσμένο σπορ sedan της Jaguar.

 • JAGUAR XF

  Δύναμη που αποδίδεται πραγματικά εύκολα.

 • Jaguar XJ

  Ανακαλύψτε ασυνήθιστη πολυτέλεια.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

ανοιγμα ολων
Κλείσιμο όλων
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Ε: ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΉΣ ΕΝΌΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΎ ΑΥΤΟΚΙΝΉΤΟΥ;

Τα ηλεκτρικά οχήματα προσφέρουν ευρύχωρη, πιο εκλεπτυσμένη οδήγηση και την ευκολία φόρτισης στο σπίτι.

Καθώς οι ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια καλύπτονται ολοένα και περισσότερο από ανανεώσιμες πηγές, τα ηλεκτρικά οχήματα προσφέρουν, επίσης, περιβαλλοντικά οφέλη σε σχέση με τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Και, με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων, τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να βοηθήσουν επίσης στη μείωση της ρύπανσης του αέρα.
Αυτά και άλλα πλεονεκτήματα γίνονται όλο και πιο αναγνωρίσιμα από τοπικές και εθνικές κυβερνήσεις. Μια γκάμα από κίνητρα είναι διαθέσιμη για την ενθάρρυνση των οδηγών να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα. Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στη σελίδα κινήτρων ηλεκτρικών οχημάτων.

Ε: ΤΙ ΕΊΔΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΌ ΌΧΗΜΑ ΕΊΝΑΙ Η I‑PACE;

Η I‑PACE είναι ένα ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας (Battery Electric Vehicle/BEV), κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αντί να καίει καύσιμα (βενζίνη ή πετρέλαιο), τροφοδοτείται μέσω δύο ηλεκτροκινητήρων με ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται σε επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

Άλλοι τύποι ηλεκτρικών οχημάτων περιλαμβάνουν υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα (HEV) και υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα εξωτερικής φόρτισης (PHEV). Πρόκειται για τα οχήματα που συνδυάζουν έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης με έναν ηλεκτροκινητήρα.
Ένα υβριδικό ηλεκτρικό όχημα (Hybrid Electric Vehicle/HEV) έχει συνήθως μια μικρή μπαταρία που φορτίζεται από τον κινητήρα και το σύστημα ανατροφοδοτικής πέδησης. Το όχημα έχει πολύ μικρή ηλεκτρική αυτονομία.
Ένα επαναφορτιζόμενο από το δίκτυο υβριδικό ηλεκτρικό όχημα (Plug-in Hybrid Electric Vehicle/PHEV) μπορεί, επίσης, να φορτιστεί από μια εξωτερική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ένα PHEV έχει συνήθως μεγαλύτερη μπαταρία και μεγαλύτερη αυτονομία από ένα HEV.

Ε: ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΉΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΉΣ ΕΝΌΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΎ ΟΧΗΜΑΤΟΣ;

Η εμβέλεια των ηλεκτρικών οχημάτων (η απόσταση που μπορούν να διανύσουν προτού χρειαστεί επαναφόρτιση της μπαταρίας) προκαλούσε ανέκαθεν σοβαρό προβληματισμό, αποτελώντας αιτία για τη δημιουργία του όρου «το άγχος της αυτονομίας». Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών μεταφράζονται στο ότι οχήματα όπως η I PACE αποτελούν πλέον μια ρεαλιστική πρόταση για τους περισσότερους ανθρώπους. Πολλοί κάτοχοι θα ανακαλύψουν ότι μία φόρτιση της μπαταρίας της I‑PACE την εβδομάδα είναι αρκετή.

Για διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, μπορεί να χρειαστεί μια στάση για τη φόρτιση της μπαταρίας. Κάτι τέτοιο μπορεί να απαιτεί κάποιο προγραμματισμό εκ των προτέρων, αλλά αυτό γίνεται ολοένα και πιο εύκολο, καθώς τα δίκτυα δημόσιας φόρτισης επεκτείνονται διαρκώς και τα συστήματα ταχυφόρτισης αποκτούν μεγαλύτερη ισχύ.

Ε: ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ;

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων συνεργάζονται με τις κυβερνήσεις και τους φορείς παροχής ενέργειας για να εξασφαλίσουν ότι η αύξηση στη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα προκαλέσει προβλήματα στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.Ε: ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (EVS);

Κάθε αντιπρόσωπος Jaguar έχει έναν ειδικό EV που μπορεί να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις για την I‑PACE και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γενικότερα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε μια ερώτηση σε έναν από τους ειδικούς ηλεκτρικών οχημάτων μας χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Ε: ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ ΈΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΌ ΌΧΗΜΑ ΑΡΚΕΤΉ ΑΥΤΟΝΟΜΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΊΔΙ ΜΟΥ;

Η αυτονομία δεν θα είναι πρόβλημα για τους περισσότερους οδηγούς. Η I‑PACE έχει αυτονομία 470 km στον κύκλο WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure - Παγκόσμια Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμών Ελαφρών Οχημάτων), που σημαίνει ότι, βάσει της μέσης μετακίνησης, πολλοί κάτοχοι θα χρειάζονται φόρτιση μόνο μία φορά την εβδομάδα.Ε: ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΆΓΟΝΤΕΣ ΕΠΗΡΕΆΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΊΑ;

Η αυτονομία μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες, όπως εξωτερική θερμοκρασία, τη λειτουργία συστημάτων θέρμανσης ή ψύξης και την ταχύτητα με την οποία οδηγείτε.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα και να εκτιμήσετε τα αποτελέσματα αυτών των παραγόντων στην αυτονομία της I‑PACE χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή της αυτονομίας στη σελίδα αυτονομίας και χρεώσεων της ιστοσελίδας μας.

Ε: ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ I‑PACE ΑΚΡΙΒΗΣ;

Η πρόβλεψη της αυτονομίας για την I‑PACE έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι εξαιρετικά ακριβής. Η μονάδα ελέγχου του ηλεκτρικού μοτέρ θα κάνει προβλέψεις βάσει του τρέχοντος στυλ οδήγησης και τη μέση κατανάλωση στα τελευταία 500 μίλια. Το σύστημα πλοήγησης θα υποβοηθήσει την πρόβλεψη αυτονομίας περιλαμβάνοντας δεδομένα που αφορούν την τοπογραφία και τα όρια ταχύτητας της επιλεγμένης διαδρομής σας.

Ε: ΑΝ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ, ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ;

Η I‑PACE έχει ένα σύστημα διαχείρισης μπαταρίας που θα παρέχει πληροφορίες ενέργειας όσο η αυτονομία σας εξαντλείται. Κατά περίπτωση, η λειτουργία Eco θα χρησιμοποιείται για να σας βοηθήσει να παρατείνετε την αυτονομία σας με τον εντοπισμό συστημάτων οχημάτων που μπορούν να απενεργοποιηθούν, όπως κλιματισμός και θερμαινόμενα παρμπρίζ.Ε: Η ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΦΩΤΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΟΥ;

Η I‑PACE διαθέτει προβολείς LED που είναι απίστευτα αποδοτικοί ενεργειακά, έτσι ώστε η οδήγηση με τα φώτα σας αναμμένα να μην έχει καμία αξιοσημείωτη διαφορά στην αυτονομία του οχήματος.

ΜΠΑΤΑΡΙΑ

Ε: ΠΟΣΕΣ ΚΥΨΕΛΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΤΗΣ I‑PACE;

Υπάρχουν 432 κυψέλες στην μπαταρία της I‑PACE. Υπάρχουν 36 μονάδες μπαταρίας και κάθε μονάδα έχει 12 κυψέλες.Ε: ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ (kWh);

Κιλοβατώρες είναι οι μονάδες μέτρησης της ενέργειας που μπορούν να αποθηκευτούν σε μια μπαταρία. Για οποιοδήποτε όχημα, μια μπαταρία με μεγαλύτερη χωρητικότητα - περισσότερες kWh - προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία ή/και καλύτερες επιδόσεις.Ε: ΠΟΣΟ ΖΥΓΖΙΖΕΙ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ;

Το συγκρότημα της μπαταρίας ζυγίζει 613 κιλά.Ε: ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΕΥΦΛΕΚΤΗ;

Η μπαταρία της I‑PACE μπορεί να γίνει εύφλεκτη μόνο με κακή χρήση ή εξωτερική παρέμβαση. Οι μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων είναι λιγότερο εύφλεκτες από αυτές των πετρελαιοκίνητων ή βενζινοκίνητων οχημάτων και διαθέτουν εκλεπτυσμένα συστήματα ασφαλείας που διατηρούν ασφαλείς θερμοκρασίες.Ε: ΕΠΗΡΕΆΖΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΊΑ;

Οι μπαταρίες μπορούν να αποθηκευτούν σε χαμηλές θερμοκρασίες, έως και -40 °C, αλλά πρέπει να συνδεθούν και να θερμανθούν στους -20 °C πριν από την οδήγηση. Σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες μεγάλης διάρκειας η αυτονομία ηλεκτρικού οχήματος μειώνεται επειδή απαιτείται ενέργεια για τη διατήρηση της μπαταρίας σε αποτελεσματική θερμοκρασία λειτουργίας. Η ενέργεια είναι επίσης απαραίτητη για την προθέρμανση της καμπίνας όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή.

H I PACE διαθέτει τεχνολογικά προηγμένα συστήματα διαχείρισης θερμότητας για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης της μπαταρίας σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες.

Ε: Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ;

Η I‑PACE έχει ένα αποτελεσματικό σύστημα θερμικής διαχείρισης που διατηρεί τη θερμοκρασία της μπαταρίας. Μια μπαταρία ηλεκτρικού οχήματος θα είναι κατά κανόνα μεταξύ 15°C και 30°C, που σημαίνει αρκετά πιο κρύα σε σχέση με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.Ε: ΈΧΕΙ Η ΜΠΑΤΑΡΊΑ ΕΓΓΎΗΣΗ;

Ναι. Η μπαταρία της I PACE έχει εγγύηση 8 χρόνια ή 160 000 km και είναι εξαργυρώσιμη αν η κατάσταση υγείας της μπαταρίας πέσει κάτω του 70 τοις εκατό.Ε: ΠΩΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ;

Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων θα απορρίπτονται σύμφωνα με την οδηγία για τα οχήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους, που ισχύουν ανάλογα με τις τοπικές απαιτήσεις ή την τοπική αγορά σας.

ΦΟΡΤΙΣΗ

Ε: ΠΏΣ ΦΟΡΤΊΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΆ ΟΧΉΜΑΤΑ;

Η μπαταρία της I‑PACE φορτίζεται μέσω του σημείου εξωτερικής φόρτισης, το οποίο βρίσκεται πίσω από τον μπροστινό θόλο των τροχών. Μόλις συνδεθεί, μπορείτε να αφήσετε την I‑PACE να φορτίσει. Το όχημα θα σταματήσει αυτόματα τη φόρτιση όταν φορτιστεί πλήρως.


Για βέλτιστη φόρτιση στο σπίτι, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν εγκεκριμένο επιτοίχιο πίνακα Jaguar. Η I‑PACE είναι εξοπλισμένη με έναν φορτιστή επί του οχήματος AC ενιαίας φάσης 7,4kW που μπορεί να φορτίσει πλήρως το όχημα κατά τη διάρκεια της νύχτας και να αποδώσει έως και 35 km αυτονομίας την ώρα. Κατά τη χρήση μιας οικιακής πρίζας, οι ρυθμοί φόρτισης είναι χαμηλότεροι σε σχέση με αυτούς κατά τη φόρτιση σε έναν επιτοίχιο πίνακα (έως 11 km αυτονομίας την ώρα), αλλά είναι επαρκείς για να καλύψουν τη μέση ημερήσια μετακίνηση 60 km αν το όχημα φορτίζεται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι βιομηχανικές (IEC) υποδοχές (ή αναβαθμισμένες οικιακές υποδοχές) μπορούν να φορτίσουν για έως 35 km αυτονομίας την ώρα.
Όταν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι, καλύτερος τρόπος για να γεμίσετε γρήγορα την μπαταρία σας όταν έχετε μπροστά σας μια μεγάλη διαδρομή είναι με δημόσιο φορτιστή DC: ένας τυπικός φορτιστής 50kW μπορεί να αποδώσει έως και 270 km αυτονομίας την ώρα*. Καθώς η υποδομή δημόσιας φόρτισης βελτιώνεται, η I‑PACE θα εξοπλίζεται για να δέχεται ρυθμό φόρτισης έως 100kW DC. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να προσθέσετε 100 km αυτονομίας σε μόλις 15 λεπτά. Ανάλογα με τον πάροχο υπηρεσιών, οι δημόσιοι φορτιστές AC μπορεί να έχουν διάφορες αποδόσεις. Μπορείτε επίσης να βρείτε πρακτικά σημεία φόρτισης σε μέρη που μπορεί να θέλετε να μείνετε για αρκετές ώρες, ή και να διανυκτερεύσετε, όπως τοπικά εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και γυμναστήρια.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα αυτονομίας και χρεώσεων.

Ε: ΤΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΌ ΦΌΡΤΙΣΗΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΏ;

Η I‑PACE είναι εξοπλισμένη με καλώδιο φόρτισης πολλαπλών λειτουργιών (επίσης γνωστό ως καλώδιο γενικής φόρτισης λειτουργίας 2) που μπορεί να συνδεθεί άμεσα σε οικιακή πρίζα. Αυτό το καλώδιο περιλαμβάνει επίσης προσαρμογέα που του επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί με βιομηχανική υποδοχή (IEC).

Για βέλτιστη φόρτιση στο σπίτι, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν εγκεκριμένο επιτοίχιο πίνακα Jaguar. H I PACE είναι εξοπλισμένη με έναν φορτιστή επί του οχήματος 7,4 kW AC ενιαίας φάσης, ο οποίος μπορεί να επαναφορτίσει πλήρως το όχημα κατά τη διάρκεια της νύχτας και να αποδώσει έως και 35 km αυτονομίας την ώρα. Μπορείτε να επιλέξετε επιτοίχιο πίνακα που είναι εξοπλισμένος με δικό του καλώδιο (που αποκαλείται ως προσδεδεμένος) ή επιτοίχιο πίνακα χωρίς καλώδιο («μη προσδεδεμένος»). Οι μη προσδεδεμένοι επιτοίχιοι πίνακες απαιτούν να έχετε καλώδιο δημόσιας φόρτισης (γνωστό ως καλώδιο φόρτισης λειτουργίας 3), που ονομάζεται έτσι επειδή αυτό είναι επίσης το καλώδιο που θα χρειαστείτε για να χρησιμοποιήσετε σταθμούς δημόσιας φόρτισης AC.
Όλα τα δημόσια σημεία ταχυφόρτισης DC είναι εξοπλισμένα με τα δικά τους καλώδια και επομένως δεν χρειάζεται οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός για τη χρήση αυτών των σταθμών.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη φόρτιση της I‑PACE στη σελίδα αυτονομίας και χρεώσεων.

Ε: ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΉΣΕΙ ΈΝΑΝ ΕΠΙΤΟΊΧΙΟ ΠΊΝΑΚΑ ΓΙΑ ΜΈΝΑ;

Η Jaguar έχει εγκρίνει προμηθευτές και εγκαταστάτες επιτοίχιων πινάκων για όλες τις αγορές στις οποίες η I‑PACE είναι διαθέσιμη. Οι συνεργάτες μας είναι διαθέσιμοι για να συμβουλέψουν για τις καλύτερες λύσεις. Συμβουλευτείτε τον αντιπρόσωπο της Jaguar για περισσότερες πληροφορίες.Ε: ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΕΠΙΤΟΙΧΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ;

Όχι. Αν θα θέλατε να εγκαταστήσετε έναν επιτοίχιο πίνακα στο σπίτι σας, ο τοπικός αντιπρόσωπος της Jaguar θα είναι σε θέση να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία με τους εγκεκριμένες προμηθευτές και εγκαταστάτες επιτοίχιων πινάκων μας.Ε: ΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΕΝΑΝ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟ ΠΙΝΑΚΑ, ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΩ;

Ο προμηθευτής επιτοίχιου πίνακα θα είναι σε θέση να παρέχει μια προσφορά για την αφαίρεση του επιτοίχιου πίνακα και την επανεγκατάστασή του στο νέο σπίτι σας.Ε: ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΦΟΡΤΙΣΩ ΑΛΛΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ JAGUAR;

Ναι. Οι εγκεκριμένοι επιτοίχιοι πίνακες είναι εξοπλισμένοι για χρήση με την υποδοχή για συνδυαστικό σύστημα φόρτισης (Combined Charging System - CCS) για φόρτιση AC και εισαγωγή φόρτισης DC. Κάθε ηλεκτρικό όχημα με αυτές τις συνδέσεις θα είναι σε θέση να φορτίσει με χρήση του εγκεκριμένου επιτοίχιου πίνακά μας.Ε: ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟΝ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ Ή ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟΣ;

Κάθε επιτοίχιος πίνακας λειτουργίας 3 με τις ίδιες συνδέσεις φόρτισης με την I‑PACE μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση του οχήματος.Ε: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΝ ΕΧΩ ΘΕΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟ ΠΙΝΑΚΑ;

Οι εγκεκριμένοι προμηθευτές επιτοίχιων πινάκων μας είναι σε θέση να εγκαταστήσουν λύσεις φόρτισης για ποικιλία σπιτιών. Θα σας υποστηρίξουν όσον αφορά άδειες και καταλληλότητα.Ε: ΔΕΝ ΈΧΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΣΤΆΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ Ή ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ. ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΟΧΗΜΑ;

Όχι απαραίτητα: πρέπει να βασιστείτε στο δίκτυο δημόσιας φόρτισης. Υπάρχει ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο δημόσιων σημείων φόρτισης, που προσφέρουν τόσο τυπική όσο και επιλογή ταχυφόρτισης.Ε: ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΦΟΡΤΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ;

Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας κυμαίνεται ανάλογα με τις τάσεις των αγορών. Για να υπολογίσετε το κόστος μιας πλήρους φόρτισης, απλά πολλαπλασιάστε την τιμή χρέωσης της kWh με το 90 καθώς η I‑PACE έχει μπαταρία 90kWh.Ε: ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΟΡΤΙΣΩ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΜΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΗΛΙΑΚΟ) ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;

Ναι. Το όχημά σας μπορεί να φορτιστεί με ρεύμα που είναι μεγαλύτερο από 2 Amps ή 750W.Ε: ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΟΡΤΙΣΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΑΘΜΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ;

Εφόσον το σημείο φόρτισης προσφέρει το ίδιο στάνταρ και το ίδιο φις με το όχημά σας και έχετε έναν λογαριασμό στον πάροχο του σημείου φόρτισης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον σταθμό δημόσιας φόρτισης.

Ωστόσο, οι σταθμοί δημόσιας φόρτισης που ανήκουν σε συγκεκριμένους κατασκευαστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από οχήματα αυτού του κατασκευαστή.

Ε: ΓΙΑΤΙ Η JAGUAR ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ;

Ένα ανεξάρτητο δίκτυο ταχυφορτιστών οχημάτων αναπτύσσεται γρήγορα σε πολλές χώρες. Θα διασφαλίσουμε ότι όλα τα ηλεκτρικά οχήματα της Jaguar είναι συμβατά με αυτό το δίκτυο.Ε: ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα πλοήγησης της I‑PACE όσο οδηγείτε ή την εφαρμογή Remote για να βρείτε σταθμούς φόρτισης πριν ταξιδέψετε.Ε: ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΙΝΑ Ή ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ;

Τα οχήματά μας έχουν σχεδιαστεί με αποθηκευτικό χώρο για την ασφαλή μεταφορά όλων των συμβατών καλωδίων φόρτισης.Ε: ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΘΕ ΚΑΛΩΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 3 ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΤΙΣΩ ΤΗΝ I‑PACE;

Υπάρχουν δύο κατηγορίες διαθέσιμες για τα καλώδια δημόσιας φόρτισης (λειτουργίας 3). Αυτές είναι: 16Α και 32Α. Το όχημά σας και το σημείο φόρτισης προσδιορίζουν ποιο καλώδιο είναι συνδεδεμένο και τη σωστή ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος για τη φόρτιση του οχήματός σας. Όπου το επιτρέπει η ηλεκτρική παροχή, η κατηγορία 32Α θα φορτίζει γρηγορότερα.Ε: ΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΑΠΟ ΚΛΟΠΗ Ή ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ;

Το καλώδιο δημόσιας φόρτισης (λειτουργίας 3) ασφαλίζει στην είσοδο του οχήματος και παραμένει ασφαλισμένο μέχρι να απασφαλίσετε την I‑PACE.Ε: ΜΠΟΡΕΙ Η I‑PACE ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ;

Όχι. Είναι υποχρεωτική απαίτηση των διεθνών προτύπων τα ηλεκτρικά οχήματα να μην οδηγούνται όταν είναι συνδεδεμένα σε σταθμό φόρτισης.Ε: ΜΠΟΡΟΎΝ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΆ ΟΧΉΜΑΤΑ ΝΑ ΦΟΡΤΙΣΤΟΎΝ ΣΤΗ ΒΡΟΧΉ;

Ναι. Οι πελάτες και οι παρευρισκόμενοι δεν διατρέχουν κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.Ε: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΤΙΖΩ ΣΤΟ 100 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ;

Προτείνουμε να φορτίζετε την I‑PACE στο 80 τοις εκατό και να φορτίζετε στο 100 τοις εκατό μόνο όταν έχετε προγραμματίσει μια μεγάλη διαδρομή. Αυτή είναι μια τυπική σύσταση για τα ηλεκτρικά οχήματα και διασφαλίζει ότι η ζωή και η απόδοση της μπαταρίας έχουν βελτιστοποιηθεί.

Τα ηλεκτρικά οχήματά μας έχουν ένα σύστημα διαχείρισης φόρτισης που θα βελτιστοποιήσει τις απαιτήσεις φόρτισής σας ανάλογα.

Ε: ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΤΟ 80 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 20 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ;

Ο ρυθμός φόρτισης περιορίζεται από την χημεία και τη φυσική των μπαταριών ιόντων λιθίου και χρειάζεται ο ίδιος χρόνος για να φορτίσει το τελευταίο 20 τοις εκατό όσος για να φορτίσει το πρώτο 80 τοις εκατό. Τα τελευταία στάδια φόρτισης ελέγχονται προσεκτικά από το σύστημα διαχείρισης μπαταρίας.Ε: ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΤΙΣΗ; ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ;

Τα ηλεκτρικά οχήματά μας μπορούν να μείνουν χωρίς επίβλεψη για τουλάχιστον έξι μήνες. Ωστόσο, η σύνδεση μία φορά το μήνα είναι βέλτιστη. Το σύστημα διαχείρισης μπαταρίας ελέγχεται ηλεκτρονικά και χρησιμοποιεί πολύ λίγη ενέργεια.Ε: ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΦΟΡΤΙΣΗ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ» ΚΑΙ Η «ΦΟΡΤΙΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ»;

Η φόρτιση προορισμού αναφέρεται σε σταθμούς φόρτισης που μπορείτε να βρείτε σε τοπικά εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, γυμναστήρια και άλλους προορισμούς που μπορεί να επισκεφθείτε για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

Η φόρτιση διαδρομής αναφέρεται σε σταθμούς φόρτισης σε πρατήρια καυσίμων ή ειδικούς σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που παρέχουν τη μέγιστη φόρτιση στο συντομότερο χρόνο.

Ε: ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ IOS Ή ANDROID ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΤΗΣ I‑PACE;

Ναι. Η εφαρμογή InControl Remote, που είναι διαθέσιμη για iOS και Android, σας δίνει τη δυνατότητα να σταματάτε και να ξεκινάτε τη φόρτιση, να διαχειρίζεστε τους χρόνους αναχώρησης, να ρυθμίζετε τον κλιματισμό πριν φτάσετε στο όχημά σας, να διαχειρίζεστε τιμολόγια και να ορίζετε μια μέγιστη κατάσταση φόρτισης. Η εφαρμογή σάς στέλνει επίσης ειδοποιήσεις αν το καλώδιο φόρτισης αφαιρεθεί απρόσμενα ή αν η φόρτιση έχει σταματήσει λόγω έλλειψης ισχύος.

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Ε: ΠΏΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΙΣΜΌΣ ΣΕ ΣΎΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ «ΣΥΜΒΑΤΙΚΆ» ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ;

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παράγουν μέγιστη ροπή από θέση στάσης, προσφέροντας εκπληκτική επιτάχυνση.

Η θέση της μπαταρίας στο πάτωμα μεταξύ των δύο αξόνων, παρέχει επίσης χαμηλότερο κέντρο βάρους και ίση κατανομή βάρους εμπρός και πίσω, για βελτιωμένο χειρισμό. Και, καθώς δεν χρειάζεται να φιλοξενούν μεγάλο κινητήρα, τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος, οι τροχοί μπορούν να τοποθετηθούν πλησιέστερα στις εξωτερικές γωνίες του οχήματος, ενισχύοντας τη σταθερότητα και την οδηγική αίσθηση.
Όλα αυτά δίνουν τη δυνατότητα για μια δυναμική οδηγική εμπειρία με γρήγορη απόκριση, αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά της επωνυμίας Jaguar.

Ε: ΤΙ ΕΊΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΗ ΠΈΔΗΣΗ;

Οι ηλεκτρικοί κινητήρες καταναλώνουν ενέργεια για να παράσχουν κίνηση. Όταν αυτή η κίνηση δεν απαιτείται πλέον (για παράδειγμα, όταν ένα όχημα επιβραδύνει), η δύναμη πέδησης μπορεί να αξιοποιηθεί για να αντιστραφεί η δράση του κινητήρα και να παράξει ηλεκτρισμό. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται μπορεί να επιστραφεί στην μπαταρία, παρατείνοντας την αυτονομία του οχήματος.Ε: ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ JAGUAR ΕΙΧΑΝ ΤΥΠΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΟΔΗΓΟΥ. ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ;

Η I‑PACE έχει τρεις λειτουργίες οδηγού που μπορούν αυτόματα να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις του οχήματος για άνεση, δυναμική ή διατήρηση αυτονομίας.

Ε: ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΕΝΑΝ ΚΟΤΣΑΔΟΡΟ ΣΤΗΝ I‑PACE ΜΟΥ;

Όχι, η I‑PACE δεν έχει σχεδιαστεί για να παρέχει δυνατότητα ρυμούλκησης.Ε: ΓΙΑΤΙ Η JAGUAR ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ FORMULA E;

Το FIA Formula E Championship μας παρέχει μια πραγματική, ταχεία διαδικασία δοκιμής και τελειοποίησης των τεχνολογιών ηλεκτρικών οχημάτων. Λόγω αυτής της εμπειρίας, μπορούμε να προσφέρουμε συναρπαστικές επιδόσεις Jaguar στην επόμενη γενιά αυτοκινήτων δρόμου.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ε: ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (EV) ΑΣΦΑΛΗ;

Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και δοκιμαστεί σύμφωνα με όλα τα τρέχοντα και προτεινόμενα πρότυπα ασφαλείας.

Αναγνωρισμένες διαδικασίες δοκιμών ασφαλείας, πιστοποίηση και έγκριση διασφαλίζουν ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ασφαλή σε κατάσταση σύγκρουσης.

Ε: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΝ ΒΡΕΘΩ ΣΕ ΠΛΗΜΜΥΡΑ;

Η I‑PACE έχει βάθος βύθισης 500 mm και διαθέτει συστήματα ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί για να αντεπεξέρχονται σε κατάσταση πλημμύρας.

Ε: ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΣΕ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ;

Ναι. Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν σχεδιαστεί και δοκιμαστεί σύμφωνα με τα ίδια πρότυπα με αυτά των συμβατικών οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.Ε: ΜΠΟΡΟΎΝ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΆ ΟΧΉΜΑΤΑ ΝΑ ΦΟΡΤΙΣΤΟΎΝ ΣΤΗ ΒΡΟΧΉ;

Ναι. Οι πελάτες και οι παρευρισκόμενοι δεν διατρέχουν κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Ε: ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΆ ΟΧΉΜΑΤΑ ΔΎΣΚΟΛΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΉΡΗΣΗ;

Σε σύγκριση με τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, τα ηλεκτρικά οχήματα απαιτούν λιγότερη συντήρηση, καθώς έχουν λιγότερα κινούμενα μέρη. Με άλλα λόγια, λιγότερα μέρη φθείρονται.Ε: ΈΧΕΙ Η ΜΠΑΤΑΡΊΑ ΕΓΓΎΗΣΗ;

Ναι. Η μπαταρία της I‑PACE έχει εγγύηση 8 χρόνια ή 160 000 km και είναι εξαργυρώσιμη αν η κατάσταση υγείας της μπαταρίας πέσει κάτω του 70 τοις εκατό.

Ε: ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΝΑ ΡΥΜΟΥΛΚΗΘΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΒΛΑΒΗ Ή Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ;

Η I‑PACE μπορεί να ρυμουλκηθεί για σύντομες αποστάσεις και σε χαμηλές ταχύτητες κατά περίπτωση.Ε: ΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΝΑ ΑΝΥΨΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ;

Ναι. Η δομή της I‑PACE έχει σχεδιαστεί για να είναι το ίδιο στιβαρή και δομικά ικανή με αυτή ενός οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Μπορώ να βρω την απάντηση σε μια ερώτηση που έχετε για τα ηλεκτρικά οχήματα; Ρωτήστε έναν Ειδικό Ηλεκτρικών Οχημάτων της Jaguar.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (EV)

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ
Ο NEDC (New European Driving Cycle - Νέος Ευρωπαϊκός Κύκλος Οδήγησης) είναι ο προηγούμενος κύκλος οδήγησης που χρησιμοποιούταν για τη μέτρηση κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών σε επιβατικά οχήματα στην Ευρώπη. Ο κύκλος WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure - Παγκόσμια Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμών Ελαφρών Οχημάτων) είναι η νέα διαδικασία που έχει εισαχθεί σταδιακά από το 2017, η οποία μετράει καύσιμα, κατανάλωση ενέργειας, αυτονομία και εκπομπές. Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στοιχεία πιο κοντά στην πραγματική συμπεριφορά οδήγησης. Δοκιμάζει τα οχήματα με βέλτιστο εξοπλισμό και με μια πιο απαιτητική διαδικασία δοκιμής και οδηγικό προφίλ. Τα στοιχεία εμφανίζονται για την αυτονομία (NEDC) και για τις νέες δοκιμές κύκλου οδήγησης WLTP. Η διαφορά στα στοιχεία οφείλεται σε μια αλλαγή στον τρόπο δοκιμής των οχημάτων και όχι σε μείωση της απόδοσης. Επίσημα στοιχεία δοκιμών ΕΕ από δοκιμές κατασκευαστών δυνάμει της νομοθεσίας της ΕΕ. Μόνο για σκοπούς σύγκρισης. Τα πραγματικά στοιχεία και τα δεδομένα συνολικής απόδοσης των ηλεκτρικών οχημάτων (EV) δύναται να διαφέρουν ανάλογα με τις μεταβλητές της οδήγησης και του περιβάλλοντος. Ορισμένα χαρακτηριστικά που περιγράφονται μπορεί να είναι προαιρετικά ή να εξαρτώνται από την αγορά. Συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα της Jaguar για τη χώρα σας ή τον τοπικό αντιπρόσωπο της Jaguar για τη διαθεσιμότητα και τους πλήρεις όρους της χώρας σας. Ορισμένα χαρακτηριστικά απαιτούν κατάλληλη SIM με κατάλληλο συμβόλαιο δεδομένων που θα απαιτεί περαιτέρω συνδρομή μετά την αρχική περίοδο που συνιστά ο αντιπρόσωπός σας. Δεν μπορεί να διασφαλιστεί η συνδεσιμότητα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας σε όλες τις τοποθεσίες. Πληροφορίες και εικόνες που προβάλλονται σε αυτή τη σελίδα web αναφορικά με την τεχνολογία, όπως οθόνες ή ακολουθίες, υπόκεινται σε ενημερώσεις λογισμικού, έλεγχο έκδοσης και άλλες αλλαγές συστήματος/οπτικές αλλαγές ανάλογα με τις επιλεγμένες επιλογές. Όλα τα χαρακτηριστικά εντός του αυτοκινήτου πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους οδηγούς μόνο όταν είναι ασφαλές. Οι οδηγοί πρέπει να εξασφαλίζουν ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο του οχήματος ανά πάσα στιγμή.