Η ΟΜΑΔΑ

Η ΟΜΑΔΑ

Η ομάδα μας μοιράζεται ένα όραμα - να ανέβει στα πόντιουμ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E σε όλο τον κόσμο.

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ FANBOOST

Όλες οι ομάδες τρέχουν με το ίδιο σασί και την ίδια μπαταρία για να διασφαλίζεται ανταγωνισμός επί ίσοις όροις. Ωστόσο, ένα αβαντάζ που μπορεί να αποκτήσουν οι οδηγοί προέρχεται από το FanBoost. Οι πέντε οδηγοί με τις περισσότερες ψήφους λαμβάνουν πρόσθετη ώθηση ισχύος που μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε διάστημα 5 δευτερολέπτων κατά το δεύτερο μισό του αγώνα.

SAM BIRD

SAM BIRD

Ο Βρετανός Οδηγός Αγώνων Sam Bird προσήλθε στην Jaguar Racing πριν από την 7η σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E. Ξεκινώντας την αγωνιστική καριέρα του το 2002, ο Bird σημείωσε μία σειρά από επιτυχίες στις junior κατηγορίες του αθλήματος, πριν αναλάβει σημαντικούς ρόλους στη Formula 1, όπως καθήκοντα δοκιμών για την Williams και χρέη εφεδρικού οδηγού για την Mercedes AMG Petronas από το 2011 μέχρι το 2013.

Τα τελευταία χρόνια, ο Bird έχει γνωρίσει επιτυχίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (FIA World Endurance Championship) με τη Ferrari και την ομάδα G-Drive Racing. Ο 34χρονος έχει τρέξει σε όλους τους αγώνες ABB FIA Formula E από το 2014 που ξεκίνησε ο πρωτοποριακός θεσμός, διασφαλίζοντας έντεκα νίκες μέχρι σήμερα, πιο πρόσφατα στο Diriyah και τη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της 7ης σεζόν. Κατέχοντας την 6η θέση γενικής κατάταξης στο Πρωτάθλημα των Οδηγών, με τρεις τερματισμούς στο πόντιουμ, συνεχίζει να είναι ο μοναδικός οδηγός που έχει κερδίσει έναν αγώνα σε κάθε σεζόν.
INSTAGRAM TWITTER
MITCH EVANS

MITCH EVANS

Ο Mitch άρχισε να ασχολείται με το karting στην ηλικία των 6 και κέρδισε το Grand Prix Νέας Ζηλανδίας στα 16. Με μέντορα τον πρώην πιλότο της F1 Mark Webber, ο νεαρός οδηγός κέρδισε στη συνέχεια τον τίτλο του 2012 GP3. Περνώντας στο GP2 το 2013 και σε ηλικία μόλις 18 ετών, και ενώ ήταν ακόμα ‘rookie’, o Mitch έγινε ο νεαρότερος οδηγός στην ιστορία του GP2 που ανέβηκε στο βάθρο, έχοντας τερματίσει τρίτος στο Sepang, Μαλαισία. Η επιτυχία συνεχίστηκε το 2015 όταν ο Mitch τερμάτισε δεύτερος στις 24 ώρες του Sepang, Μαλαισία.

Ο Mitch έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E με την Jaguar Racing το 2016 όταν η Βρετανική ομάδα επέστρεψε στην αγωνιστική δράση. Στη δεύτερή του σεζόν με την ομάδα, ο Mitch, ευρέως γνωστός ως ένας από τους ταχύτερους οδηγούς του grid, διασφάλισε μία σειρά από πρωτιές για την Jaguar Racing μεταξύ των οποίων μία super pole, μία pole position και έναν τερματισμό στο πόντιουμ.

Το 2019 η σκληρή δουλειά τον αντάμειψε με την πρώτη του νίκη στη ABB FIA Formula E στη Ρώμη. Ακολούθησαν δύο ακόμα τερματισμοί στο βάθρο, στη Βέρνη και τη Νέα Υόρκη που είχαν ως αποτέλεσμα μία θέση στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης των οδηγών.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν 19/20, ο Mitch κατέκτησε μία κυρίαρχη νίκη στην Πόλη του Μεξικό και την Pole Position καθώς και μία θέση στο βάθρο στο Σαντιάγκο, Χιλή. Στη γενική κατάταξη των ομάδων πήρε την 7η θέση. Ο Mitch πλαισιώνεται αυτή τη σεζόν από τον οδηγό Sam Bird, ο οποίος θα καταστήσει την Jaguar μία από τις ισχυρότερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Τη συναρπαστική 7η σεζόν, ο Mitch τερμάτισε 4ος στο πρωτάθλημα των οδηγών – η υψηλότερη θέση του μέχρι σήμερα. Τερμάτισε στο βάθρο σε Diriyah, Ρώμη, Μονακό, Λονδίνο, και Βερολίνο, και πέτυχε τους ταχύτερους γύρους σε Ρώμη, Νέα Υόρκη και Λονδίνο.
INSTAGRAM TWITTER
Η ΟΜΑΔΑ ΠΙΣΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Η ΟΜΑΔΑ ΠΙΣΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Μπορεί να υπάρχουν μόνο δύο άνθρωποι πίσω από το τιμόνι την ημέρα του αγώνα, αλλά μία στρατιά από μηχανολόγους, μηχανικούς και αναλυτές εργάζονται στα παρασκήνια όλο το 24ωρο για να διασφαλίσουν την επίτευξη των βέλτιστων επιδόσεων.