ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οπουδήποτε θέλετε να πάτε, ό, τι χρειάζεστε να πάρετε μαζί σας, το E‑PACE έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει εσάς και τους επιβάτες σας αβίαστα, άνετα - και το σημαντικότερο, με ασφάλεια.

Για βέλτιστη ασφάλεια, το E‑PACE έχει σχεδιαστεί ώστε να περιλαμβάνει ένα συνδυασμό χαρακτηριστικών όχι μόνο για να προστατεύσει εσάς και τους επιβάτες σας, αλλά και για να συμβάλει ενεργά στην πρόληψη ατυχημάτων. Πολύ περισσότερο από το άθροισμα των μερών τους, τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού του E‑PACE συνεργάζονται με σκοπό να κάνουν την οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
ΚΛΕΙΔΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (ACTIVITY KEY)
Με το προαιρετικό κλειδί δραστηριοτήτων (Activity Key), μπορείτε να απολαύσετε τις αγαπημένες σας δραστηριότητες, ενώ το κλειδί του αυτοκινήτου σας παραμένει ασφαλές στο αυτοκίνητο. Για μεγαλύτερη άνεση, μπορείτε να δέσετε το κλειδί δραστηριοτήτων (Activity Key) στον καρπό σας. Το βραχιολάκι είναι ανθεκτικό και πλήρως αδιάβροχο και σας επιτρέπει να συμμετέχετε σε μια σειρά από δραστηριότητες. Απλώς αγγίξτε το κλειδί δραστηριοτήτων (Activity Key) στην πόρτα του χώρου αποσκευών για να κλειδώσετε ή να ξεκλειδώσετε το αυτοκίνητο και να απενεργοποιήσετε ή να επανενεργοποιήσετε το συμβατικό μπρελόκ.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΠΟΡΤΑ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ<sup>1</sup>
Το σύστημα ηλεκτρικής πόρτας χώρου αποσκευών με λειτουργία ανίχνευσης κίνησης επιτρέπει στον οδηγό να χρησιμοποιεί την πόρτα του χώρου αποσκευών από το κράσπεδο, χωρίς να χρειάζεται να αγγίξει είτε το όχημα είτε το κλειδί-μπρελόκ. Απλά μετακινήστε το πόδι σας κάτω από μία από τις πίσω γωνίες του αυτοκινήτου και η πόρτα του χώρου αποσκευών ανοίγει ή κλείνει.
ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ
Μεγάλα αντικείμενα μπορούν να φιλοξενηθούν εύκολα χάρη στο μέγιστο πλάτος χώρου φόρτωσης έως και 1,3 μέτρα - ώστε να μπορείτε να χωρέσετε με ευκολία στο E‑PACE ένα ξαπλωμένο παιδικό καροτσάκι. Με χωρητικότητα έως και 577 λίτρα, μπορείτε εύκολα να χωρέσετε δύο βαλίτσες μεσαίου μεγέθους και τρεις αποσκευές «χειρός».
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ
ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΈΔΗΣΗΣ ΈΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΆΓΚΗΣ
Σε περίπτωση ανίχνευσης πιθανής σύγκρουσης, το E‑PACE προειδοποιεί με ηχητικό σήμα. Ακολουθούν οπτικές προειδοποιήσεις. Αν ο οδηγός δεν προβεί σε κάποια ενέργεια, το σύστημα εφαρμόζει πέδηση για να μειώσει τη σοβαρότητα της πιθανής σύγκρουσης. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει επίσης την ανίχνευση πεζών.
ΣΎΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΉΘΗΣΗ ΔΙΑΤΉΡΗΣΗΣ ΛΩΡΊΔΑΣ
Ανιχνεύει πότε το αυτοκίνητό σας εκτρέπεται ακούσια εκτός της λωρίδας σας και το επαναφέρει ομαλά στην πορεία του.
ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΎΘΗΣΗΣ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ ΟΔΗΓΟΎ
Ανιχνεύει πότε κινδυνεύετε να αποκοιμηθείτε και σας ειδοποιεί προκειμένου να κάνετε ένα διάλειμμα.
ΣΎΣΤΗΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΊΗΣΗΣ ΤΑΧΎΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΉΣ ΤΑΧΎΤΗΤΑΣ
Το σύστημα Cruise control σάς επιτρέπει να διατηρείτε την τρέχουσα ταχύτητα του οχήματος χωρίς να απαιτείται συνεχής χρήση του πεντάλ του γκαζιού - συμβάλλοντας στη μείωση της κόπωσης. Ο Περιοριστής ταχύτητας σάς επιτρέπει να προκαθορίσετε μία συγκεκριμένη μέγιστη ταχύτητα την οποία δεν θα υπερβεί το όχημα.
ΜΠΡΟΣΤΙΝΌ ΚΑΙ ΠΊΣΩ ΣΎΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΉΘΗΣΗΣ ΣΤΆΘΜΕΥΣΗΣ
Κάνει τους ελιγμούς ευκολότερους και ασφαλέστερους - οι αισθητήρες στον μπροστινό και πίσω προφυλακτήρα ενεργοποιούνται όταν επιλέγετε την όπισθεν. Καθώς σταθμεύετε, η οθόνη αφής και η ηχητική ειδοποίηση υποδεικνύουν πόσο κοντά βρίσκεστε σε εμπόδια.
ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΉΣ ΚΆΜΕΡΑΣ 360°<sup>2</sup>
Παρέχει εικόνα 360° από το εξωτερικό του οχήματος μέσω της οθόνης αφής, που βοηθά στους διάφορους ελιγμούς, από τη στάθμευση δίπλα στο κράσπεδο έως την είσοδο και την έξοδο από στενούς χώρους και διασταυρώσεις.
ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ MATRIX LED

Οι προαιρετικοί προβολείς Matrix LED επιτρέπουν τη λειτουργία του Συστήματος έξυπνης υποβοήθησης μεγάλης σκάλας (IHBA) και του Συστήματος προσαρμοζόμενου εμπρόσθιου φωτισμού (AFL). Με τη διάσπαση της μεσαίας σκάλας σε ανεπαίσθητες κατακόρυφες λωρίδες, το IHBA μεγιστοποιεί τον αριθμό των τμημάτων μεγάλης δέσμης γύρω από την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, για απόλυτη ορατότητα, ενώ παράλληλα σκιάζει μπροστά από τα οχήματα που έρχονται από αντίθετη κατεύθυνση, ώστε να μην τυφλώνει τους οδηγούς και να διασφαλίζει μέγιστη ασφάλεια. Τα κινούμενα φλας συμβάλλουν στη μείωση του χρόνου που χρειάζονται οι άλλοι χρήστες του δρόμου για να αναγνωρίσουν την κατεύθυνση στην οποία επιθυμείτε να κινηθείτε.

ΑΕΡΟΣΑΚΟΣ ΠΕΖΟΥ<sup>3</sup>

Σε περίπτωση σύγκρουσης, αισθητήρες στον προφυλακτήρα ενεργοποιούν έναν κρυμμένο αερόσακο κάτω από το καπό. Στην περίπτωση αυτή ανοίγουν το καπό και ένας εξωτερικός αερόσακος, για την προστασία πεζών ή ποδηλατών από πρόσκρουση στο παρμπρίζ.

ΠΑΚΕΤΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ
ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΌΜΕΝΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΊΗΣΗΣ ΤΑΧΎΤΗΤΑΣ
Διατηρεί το όχημά σας σε ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο. Αν το προπορευόμενο αυτοκίνητο σταματήσει τελείως, το όχημά σας θα ακινητοποιηθεί. Μόλις η κυκλοφορία ξεκινήσει, απλώς αγγίξτε το γκάζι και το Adaptive Cruise Control θα συνεχίσει να ακολουθεί το προπορευόμενο αυτοκίνητο.
ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΈΔΗΣΗΣ ΈΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΆΓΚΗΣ ΣΕ ΥΨΗΛΈΣ ΤΑΧΎΤΗΤΕΣ
Ανιχνεύει πότε μπορεί να συμβεί πιθανή μετωπική σύγκρουση με άλλο όχημα και εμφανίζει μια ειδοποίηση για να προειδοποιήσει τον οδηγό να φρενάρει. Αν ο οδηγός δεν αντιδράσει, το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιήσει τα φρένα για να μειώσει τη σοβαρότητα της πιθανής πρόσκρουσης.
ΣΎΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΉΘΗΣΗΣ ΤΥΦΛΟΎ ΣΗΜΕΊΟΥ
Αν το όχημά σας εντοπίσει ένα άλλο αυτοκίνητο στο τυφλό σημείο σας όταν αρχίζετε να αλλάζετε λωρίδα, αυτό το σύστημα παρέχει ακριβώς υπολογισμένη ροπή διεύθυνσης - οδηγώντας το αυτοκίνητό σας μακριά από το πλησιέστερο όχημα.
ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΎΘΗΣΗ ΚΊΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΊΣΩ ΜΈΡΟΣ
Σας προειδοποιεί για οχήματα, πεζούς ή άλλους κινδύνους που προσεγγίζουν από κάθε πλευρά του οχήματός σας. Το σύστημα θα σας ειδοποιήσει τόσο με ηχητικές όσο και με οπτικές προειδοποιήσεις, ακόμη και όταν υπάρχουν εμπόδια στο οπτικό σας πεδίο.
ΣΎΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΉΘΗΣΗΣ ΣΤΆΘΜΕΥΣΗΣ
Διευκολύνει την παράλληλη και κάθετη στάθμευση, κατευθύνοντας το όχημά σας εντός ή εκτός του χώρου στάθμευσης. Γραφικά και ειδοποιήσεις σας καθοδηγούν στους ελιγμούς. Απλώς επιλέξτε την κατάλληλη σχέση και ελέγξτε την ταχύτητα.
ΣΎΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΉΘΗΣΗΣ ΣΤΆΘΜΕΥΣΗΣ 360°
Οι αισθητήρες που βρίσκονται γύρω από το αυτοκίνητο ενεργοποιούνται αυτόματα όταν επιλέγετε την όπισθεν. Το σύστημα μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα. Καθώς σταθμεύετε, η οθόνη αφής και η ηχητικές ειδοποιήσεις υποδεικνύουν πόσο κοντά βρίσκεστε σε εμπόδια.

Το πρώτο compact SUV της Jaguar είναι ένας μοναδικός συνδυασμός εντυπωσιακής εμφάνισης, ευελιξίας και δυναμικής οδήγησης. Δημιουργήστε το ιδανικό για εσάς E‑PACE με το εργαλείο διαμόρφωσης.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΌ ΣΑΣ

1Στάνταρ σε πακέτο προδιαγραφών HSE. Διατίθεται μόνο όταν υπάρχει εγκατεστημένο το προαιρετικό Σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί (Keyless Entry).
2Διατίθεται μόνο σε συνδυασμό με τους προαιρετικούς ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες με λειτουργία αυτόματης μείωσης έντασης φωτισμού.
3Ανάλογα με την αγορά.
4Περιλαμβάνεται στο πακέτο προδιαγραφών HSE ή προαιρετικό. Διατίθεται μόνο σε συνδυασμό με τους προαιρετικούς ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες με λειτουργία αυτόματης μείωσης έντασης φωτισμού. Μόνο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.
5Περιλαμβάνεται στα πακέτα προδιαγραφών SE και HSE ή προαιρετικά.

Όλα τα χαρακτηριστικά εντός του αυτοκινήτου πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους οδηγούς μόνο όταν είναι ασφαλές. Οι οδηγοί πρέπει να εξασφαλίζουν ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο του οχήματος ανά πάσα στιγμή

ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ
Προσθέστε έως και τρία μοντέλα για σύγκριση
ΚΛΕΙΣΤΕ TEST DRIVE
Κάντε κράτηση για ένα test drive στο δρόμο μέσω του πλησιέστερου αντιπροσώπου σας
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ
Μάθετε περισσότερα για τα οχήματα Jaguar
ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ
Αναζητήστε έναν αντιπρόσωπο της Jaguar κοντά σας