ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ
Ε: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ;

Τα ηλεκτρικά οχήματα προσφέρουν ευρύχωρη, πιο εκλεπτυσμένη οδήγηση και την ευκολία φόρτισης στο σπίτι.

Καθώς οι ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια καλύπτονται ολοένα και περισσότερο από ανανεώσιμες πηγές, τα ηλεκτρικά οχήματα προσφέρουν, επίσης, περιβαλλοντικά οφέλη σε σχέση με τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Και, με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων, τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να βοηθήσουν επίσης στη μείωση της ρύπανσης του αέρα.
Αυτά και άλλα πλεονεκτήματα γίνονται όλο και πιο αναγνωρίσιμα από τοπικές και εθνικές κυβερνήσεις. Μια γκάμα από κίνητρα είναι διαθέσιμη για την ενθάρρυνση των οδηγών να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα. Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στη σελίδα κινήτρων ηλεκτρικών οχημάτων.

Ε: ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η I‑PACE;

Η I‑PACE είναι ένα ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας (Battery Electric Vehicle/BEV), κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αντί να καίει καύσιμα (βενζίνη ή πετρέλαιο), τροφοδοτείται μέσω δύο ηλεκτροκινητήρων με ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται σε επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

Άλλοι τύποι ηλεκτρικών οχημάτων περιλαμβάνουν υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα (HEV) και υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα εξωτερικής φόρτισης (PHEV). Πρόκειται για τα οχήματα που συνδυάζουν έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης με έναν ηλεκτροκινητήρα.
Ένα υβριδικό ηλεκτρικό όχημα (Hybrid Electric Vehicle/HEV) έχει συνήθως μια μικρή μπαταρία που φορτίζεται από τον κινητήρα και το σύστημα ανατροφοδοτικής πέδησης. Το όχημα έχει πολύ μικρή ηλεκτρική αυτονομία.
Ένα επαναφορτιζόμενο από το δίκτυο υβριδικό ηλεκτρικό όχημα (Plug-in Hybrid Electric Vehicle/PHEV) μπορεί, επίσης, να φορτιστεί από μια εξωτερική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ένα PHEV έχει συνήθως μεγαλύτερη μπαταρία και μεγαλύτερη αυτονομία από ένα HEV.

Ε: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ;

Η εμβέλεια των ηλεκτρικών οχημάτων (η απόσταση που μπορούν να διανύσουν προτού χρειαστεί επαναφόρτιση της μπαταρίας) προκαλούσε ανέκαθεν σοβαρό προβληματισμό, αποτελώντας αιτία για τη δημιουργία του όρου «το άγχος της αυτονομίας». Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών μεταφράζονται στο ότι οχήματα όπως η I PACE αποτελούν πλέον μια ρεαλιστική πρόταση για τους περισσότερους ανθρώπους. Πολλοί κάτοχοι θα ανακαλύψουν ότι μία φόρτιση της μπαταρίας της I‑PACE την εβδομάδα είναι αρκετή.

Για διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, μπορεί να χρειαστεί μια στάση για τη φόρτιση της μπαταρίας. Κάτι τέτοιο μπορεί να απαιτεί κάποιο προγραμματισμό εκ των προτέρων, αλλά αυτό γίνεται ολοένα και πιο εύκολο, καθώς τα δίκτυα δημόσιας φόρτισης επεκτείνονται διαρκώς και τα συστήματα ταχυφόρτισης αποκτούν μεγαλύτερη ισχύ.

Ε: ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ;

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων συνεργάζονται με τις κυβερνήσεις και τους φορείς παροχής ενέργειας για να εξασφαλίσουν ότι η αύξηση στη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα προκαλέσει προβλήματα στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

Ε: ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (EVS);

Κάθε αντιπρόσωπος Jaguar έχει έναν ειδικό EV που μπορεί να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις για την I‑PACE και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γενικότερα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε μια ερώτηση σε έναν από τους ειδικούς ηλεκτρικών οχημάτων μας χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ
Ε: ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ;

Η αυτονομία μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες, όπως εξωτερική θερμοκρασία, τη λειτουργία συστημάτων θέρμανσης ή ψύξης και την ταχύτητα με την οποία οδηγείτε.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα και να εκτιμήσετε τα αποτελέσματα αυτών των παραγόντων στην αυτονομία της I‑PACE χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή της αυτονομίας στη σελίδα αυτονομίας και χρεώσεων της ιστοσελίδας μας.

Ε: ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ I‑PACE ΑΚΡΙΒΗΣ;

Η πρόβλεψη της αυτονομίας για την I‑PACE έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι εξαιρετικά ακριβής. Η μονάδα ελέγχου του ηλεκτρικού μοτέρ θα κάνει προβλέψεις βάσει του τρέχοντος στυλ οδήγησης και τη μέση κατανάλωση στα τελευταία 500 μίλια. Το σύστημα πλοήγησης θα υποβοηθήσει την πρόβλεψη αυτονομίας περιλαμβάνοντας δεδομένα που αφορούν την τοπογραφία και τα όρια ταχύτητας της επιλεγμένης διαδρομής σας.

Ε: ΑΝ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ, ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ;

Η I‑PACE έχει ένα σύστημα διαχείρισης μπαταρίας που θα παρέχει πληροφορίες ενέργειας όσο η αυτονομία σας εξαντλείται. Κατά περίπτωση, η λειτουργία Eco θα χρησιμοποιείται για να σας βοηθήσει να παρατείνετε την αυτονομία σας με τον εντοπισμό συστημάτων οχημάτων που μπορούν να απενεργοποιηθούν, όπως κλιματισμός και θερμαινόμενα παρμπρίζ.

Ε: Η ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΦΩΤΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΟΥ;

Η I‑PACE διαθέτει προβολείς LED που είναι απίστευτα αποδοτικοί ενεργειακά, έτσι ώστε η οδήγηση με τα φώτα σας αναμμένα να μην έχει καμία αξιοσημείωτη διαφορά στην αυτονομία του οχήματος.

ΜΠΑΤΑΡΙΑ
Ε: ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ (KWH);

Κιλοβατώρες είναι οι μονάδες μέτρησης της ενέργειας που μπορούν να αποθηκευτούν σε μια μπαταρία. Για οποιοδήποτε όχημα, μια μπαταρία με μεγαλύτερη χωρητικότητα - περισσότερες kWh - προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία ή/και καλύτερες επιδόσεις.

Ε: ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΕΥΦΛΕΚΤΗ;

Η μπαταρία της I‑PACE μπορεί να γίνει εύφλεκτη μόνο με κακή χρήση ή εξωτερική παρέμβαση. Οι μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων είναι λιγότερο εύφλεκτες από αυτές των πετρελαιοκίνητων ή βενζινοκίνητων οχημάτων και διαθέτουν εκλεπτυσμένα συστήματα ασφαλείας που διατηρούν ασφαλείς θερμοκρασίες.

Ε: ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ;

Οι μπαταρίες μπορούν να αποθηκευτούν σε χαμηλές θερμοκρασίες, έως και -40 °C, αλλά πρέπει να συνδεθούν και να θερμανθούν στους -20 °C πριν από την οδήγηση. Σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες μεγάλης διάρκειας η αυτονομία ηλεκτρικού οχήματος μειώνεται επειδή απαιτείται ενέργεια για τη διατήρηση της μπαταρίας σε αποτελεσματική θερμοκρασία λειτουργίας. Η ενέργεια είναι επίσης απαραίτητη για την προθέρμανση της καμπίνας όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή.

H I PACE διαθέτει τεχνολογικά προηγμένα συστήματα διαχείρισης θερμότητας για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης της μπαταρίας σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες.

Ε: Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ;

Η I‑PACE έχει ένα αποτελεσματικό σύστημα θερμικής διαχείρισης που διατηρεί τη θερμοκρασία της μπαταρίας. Μια μπαταρία ηλεκτρικού οχήματος θα είναι κατά κανόνα μεταξύ 15°C και 30°C, που σημαίνει αρκετά πιο κρύα σε σχέση με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ε: ΕΧΕΙ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ;

Ναι. Η μπαταρία της I PACE έχει εγγύηση 8 χρόνια ή 160 000 km και είναι εξαργυρώσιμη αν η κατάσταση υγείας της μπαταρίας πέσει κάτω του 70 τοις εκατό.

Ε: ΠΩΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ;

Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων θα απορρίπτονται σύμφωνα με την οδηγία για τα οχήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους, που ισχύουν ανάλογα με τις τοπικές απαιτήσεις ή την τοπική αγορά σας.

ΦΟΡΤΙΣΗ
Ε: ΠΩΣ ΦΟΡΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ;

Η μπαταρία της I‑PACE φορτίζεται μέσω του σημείου εξωτερικής φόρτισης, το οποίο βρίσκεται πίσω από τον μπροστινό θόλο των τροχών. Μόλις συνδεθεί, μπορείτε να αφήσετε την I‑PACE να φορτίσει. Το όχημα θα σταματήσει αυτόματα τη φόρτιση όταν φορτιστεί πλήρως.

Για βέλτιστη φόρτιση στο σπίτι, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν εγκεκριμένο επιτοίχιο πίνακα Jaguar. Η I‑PACE είναι εξοπλισμένη με έναν φορτιστή επί του οχήματος AC ενιαίας φάσης 7,4kW που μπορεί να φορτίσει πλήρως το όχημα κατά τη διάρκεια της νύχτας και να αποδώσει έως και 35 km αυτονομίας την ώρα. Κατά τη χρήση μιας οικιακής πρίζας, οι ρυθμοί φόρτισης είναι χαμηλότεροι σε σχέση με αυτούς κατά τη φόρτιση σε έναν επιτοίχιο πίνακα (έως 11 km αυτονομίας την ώρα), αλλά είναι επαρκείς για να καλύψουν τη μέση ημερήσια μετακίνηση 60 km αν το όχημα φορτίζεται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι βιομηχανικές (IEC) υποδοχές (ή αναβαθμισμένες οικιακές υποδοχές) μπορούν να φορτίσουν για έως 35 km αυτονομίας την ώρα.
Όταν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι, καλύτερος τρόπος για να γεμίσετε γρήγορα την μπαταρία σας όταν έχετε μπροστά σας μια μεγάλη διαδρομή είναι με δημόσιο φορτιστή DC: ένας τυπικός φορτιστής 50kW μπορεί να αποδώσει έως και 270 km αυτονομίας την ώρα*. Καθώς η υποδομή δημόσιας φόρτισης βελτιώνεται, η I‑PACE θα εξοπλίζεται για να δέχεται ρυθμό φόρτισης έως 100kW DC. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να προσθέσετε 100 km αυτονομίας σε μόλις 15 λεπτά. Ανάλογα με τον πάροχο υπηρεσιών, οι δημόσιοι φορτιστές AC μπορεί να έχουν διάφορες αποδόσεις. Μπορείτε επίσης να βρείτε πρακτικά σημεία φόρτισης σε μέρη που μπορεί να θέλετε να μείνετε για αρκετές ώρες, ή και να διανυκτερεύσετε, όπως τοπικά εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και γυμναστήρια.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα αυτονομίας και χρεώσεων.

Ε: ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Η Jaguar έχει εγκρίνει προμηθευτές και εγκαταστάτες επιτοίχιων πινάκων για όλες τις αγορές στις οποίες η I‑PACE είναι διαθέσιμη. Οι συνεργάτες μας είναι διαθέσιμοι για να συμβουλέψουν για τις καλύτερες λύσεις. Συμβουλευτείτε τον αντιπρόσωπο της Jaguar για περισσότερες πληροφορίες.

Ε: ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΕΠΙΤΟΙΧΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ;

Όχι. Αν θα θέλατε να εγκαταστήσετε έναν επιτοίχιο πίνακα στο σπίτι σας, ο τοπικός αντιπρόσωπος της Jaguar θα είναι σε θέση να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία με τους εγκεκριμένες προμηθευτές και εγκαταστάτες επιτοίχιων πινάκων μας.

Ε: ΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΕΝΑΝ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟ ΠΙΝΑΚΑ, ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΩ;

Ο προμηθευτής επιτοίχιου πίνακα θα είναι σε θέση να παρέχει μια προσφορά για την αφαίρεση του επιτοίχιου πίνακα και την επανεγκατάστασή του στο νέο σπίτι σας.

Ε: ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΦΟΡΤΙΣΩ ΑΛΛΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ JAGUAR;

Ναι. Οι εγκεκριμένοι επιτοίχιοι πίνακες είναι εξοπλισμένοι για χρήση με την υποδοχή για συνδυαστικό σύστημα φόρτισης (Combined Charging System - CCS) για φόρτιση AC και εισαγωγή φόρτισης DC. Κάθε ηλεκτρικό όχημα με αυτές τις συνδέσεις θα είναι σε θέση να φορτίσει με χρήση του εγκεκριμένου επιτοίχιου πίνακά μας.

Ε: ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟΝ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ Ή ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟΣ;

Κάθε επιτοίχιος πίνακας λειτουργίας 3 με τις ίδιες συνδέσεις φόρτισης με την I‑PACE μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση του οχήματος.

Ε: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΝ ΕΧΩ ΘΕΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟ ΠΙΝΑΚΑ;

Οι εγκεκριμένοι προμηθευτές επιτοίχιων πινάκων μας είναι σε θέση να εγκαταστήσουν λύσεις φόρτισης για ποικιλία σπιτιών. Θα σας υποστηρίξουν όσον αφορά άδειες και καταλληλότητα.

Ε: ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΦΟΡΤΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ;

Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας κυμαίνεται ανάλογα με τις τάσεις των αγορών. Για να υπολογίσετε το κόστος μιας πλήρους φόρτισης, απλά πολλαπλασιάστε την τιμή χρέωσης της kWh με το 90 καθώς η I‑PACE έχει μπαταρία 90kWh.

Ε: ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΟΡΤΙΣΩ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΜΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΗΛΙΑΚΟ) ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;

Ναι. Το όχημά σας μπορεί να φορτιστεί με ρεύμα που είναι μεγαλύτερο από 2 Amps ή 750W.

Ε: ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΟΡΤΙΣΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΑΘΜΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ;

Εφόσον το σημείο φόρτισης προσφέρει το ίδιο στάνταρ και το ίδιο φις με το όχημά σας και έχετε έναν λογαριασμό στον πάροχο του σημείου φόρτισης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον σταθμό δημόσιας φόρτισης.

Ωστόσο, οι σταθμοί δημόσιας φόρτισης που ανήκουν σε συγκεκριμένους κατασκευαστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από οχήματα αυτού του κατασκευαστή.

Ε: ΓΙΑΤΙ Η JAGUAR ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ;

Ένα ανεξάρτητο δίκτυο ταχυφορτιστών οχημάτων αναπτύσσεται γρήγορα σε πολλές χώρες. Θα διασφαλίσουμε ότι όλα τα ηλεκτρικά οχήματα της Jaguar είναι συμβατά με αυτό το δίκτυο.

Ε: ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα πλοήγησης της I‑PACE όσο οδηγείτε ή την εφαρμογή Remote για να βρείτε σταθμούς φόρτισης πριν ταξιδέψετε.

Ε: ΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΑΠΟ ΚΛΟΠΗ Ή ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ;

Το καλώδιο δημόσιας φόρτισης (λειτουργίας 3) ασφαλίζει στην είσοδο του οχήματος και παραμένει ασφαλισμένο μέχρι να απασφαλίσετε την I‑PACE.

Ε: ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΝΑ ΦΟΡΤΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ;

Ναι. Οι πελάτες και οι παρευρισκόμενοι δεν διατρέχουν κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

Ε: ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΤΟ 80 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 20 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ;

Ο ρυθμός φόρτισης περιορίζεται από την χημεία και τη φυσική των μπαταριών ιόντων λιθίου και χρειάζεται ο ίδιος χρόνος για να φορτίσει το τελευταίο 20 τοις εκατό όσος για να φορτίσει το πρώτο 80 τοις εκατό. Τα τελευταία στάδια φόρτισης ελέγχονται προσεκτικά από το σύστημα διαχείρισης μπαταρίας.

Ε: ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΤΙΣΗ; ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ;

Τα ηλεκτρικά οχήματά μας μπορούν να μείνουν χωρίς επίβλεψη για τουλάχιστον έξι μήνες. Ωστόσο, η σύνδεση μία φορά το μήνα είναι βέλτιστη. Το σύστημα διαχείρισης μπαταρίας ελέγχεται ηλεκτρονικά και χρησιμοποιεί πολύ λίγη ενέργεια.

Ε: ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΦΟΡΤΙΣΗ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ» ΚΑΙ Η «ΦΟΡΤΙΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ»;

Η φόρτιση προορισμού αναφέρεται σε σταθμούς φόρτισης που μπορείτε να βρείτε σε τοπικά εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, γυμναστήρια και άλλους προορισμούς που μπορεί να επισκεφθείτε για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

Η φόρτιση διαδρομής αναφέρεται σε σταθμούς φόρτισης σε πρατήρια καυσίμων ή ειδικούς σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που παρέχουν τη μέγιστη φόρτιση στο συντομότερο χρόνο.

Ε: ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ IOS Ή ANDROID ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΤΗΣ I‑PACE;

Ναι. Η εφαρμογή InControl Remote, που είναι διαθέσιμη για iOS και Android, σας δίνει τη δυνατότητα να σταματάτε και να ξεκινάτε τη φόρτιση, να διαχειρίζεστε τους χρόνους αναχώρησης, να ρυθμίζετε τον κλιματισμό πριν φτάσετε στο όχημά σας, να διαχειρίζεστε τιμολόγια και να ορίζετε μια μέγιστη κατάσταση φόρτισης. Η εφαρμογή σάς στέλνει επίσης ειδοποιήσεις αν το καλώδιο φόρτισης αφαιρεθεί απρόσμενα ή αν η φόρτιση έχει σταματήσει λόγω έλλειψης ισχύος.

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Ε: ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ «ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ» ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ;

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παράγουν μέγιστη ροπή από θέση στάσης, προσφέροντας εκπληκτική επιτάχυνση.

Η θέση της μπαταρίας στο πάτωμα μεταξύ των δύο αξόνων, παρέχει επίσης χαμηλότερο κέντρο βάρους και ίση κατανομή βάρους εμπρός και πίσω, για βελτιωμένο χειρισμό. Και, καθώς δεν χρειάζεται να φιλοξενούν μεγάλο κινητήρα, τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος, οι τροχοί μπορούν να τοποθετηθούν πλησιέστερα στις εξωτερικές γωνίες του οχήματος, ενισχύοντας τη σταθερότητα και την οδηγική αίσθηση.
Όλα αυτά δίνουν τη δυνατότητα για μια δυναμική οδηγική εμπειρία με γρήγορη απόκριση, αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά της επωνυμίας Jaguar.

Ε: ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ;

Οι ηλεκτρικοί κινητήρες καταναλώνουν ενέργεια για να παράσχουν κίνηση. Όταν αυτή η κίνηση δεν απαιτείται πλέον (για παράδειγμα, όταν ένα όχημα επιβραδύνει), η δύναμη πέδησης μπορεί να αξιοποιηθεί για να αντιστραφεί η δράση του κινητήρα και να παράξει ηλεκτρισμό. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται μπορεί να επιστραφεί στην μπαταρία, παρατείνοντας την αυτονομία του οχήματος.

Ε: ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ JAGUAR ΕΙΧΑΝ ΤΥΠΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΟΔΗΓΟΥ. ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ;

Η I‑PACE έχει τρεις λειτουργίες οδηγού που μπορούν αυτόματα να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις του οχήματος για άνεση, δυναμική ή διατήρηση αυτονομίας.

Ε: ΓΙΑΤΙ Η JAGUAR ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ FORMULA E;

Το FIA Formula E Championship μας παρέχει μια πραγματική, ταχεία διαδικασία δοκιμής και τελειοποίησης των τεχνολογιών ηλεκτρικών οχημάτων. Λόγω αυτής της εμπειρίας, μπορούμε να προσφέρουμε συναρπαστικές επιδόσεις Jaguar στην επόμενη γενιά αυτοκινήτων δρόμου.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Ε: ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (EV) ΑΣΦΑΛΗ;

Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και δοκιμαστεί σύμφωνα με όλα τα τρέχοντα και προτεινόμενα πρότυπα ασφαλείας.

Αναγνωρισμένες διαδικασίες δοκιμών ασφαλείας, πιστοποίηση και έγκριση διασφαλίζουν ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ασφαλή σε κατάσταση σύγκρουσης.

Ε: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΝ ΒΡΕΘΩ ΣΕ ΠΛΗΜΜΥΡΑ;

Η I‑PACE έχει βάθος βύθισης 500 mm και διαθέτει συστήματα ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί για να αντεπεξέρχονται σε κατάσταση πλημμύρας.

Ε: ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΣΕ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ;

Ναι. Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν σχεδιαστεί και δοκιμαστεί σύμφωνα με τα ίδια πρότυπα με αυτά των συμβατικών οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ε: ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΝΑ ΦΟΡΤΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ;

Ναι. Οι πελάτες και οι παρευρισκόμενοι δεν διατρέχουν κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
Ε: ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ;

Σε σύγκριση με τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, τα ηλεκτρικά οχήματα απαιτούν λιγότερη συντήρηση, καθώς έχουν λιγότερα κινούμενα μέρη. Με άλλα λόγια, λιγότερα μέρη φθείρονται.

Ε: ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΝΑ ΡΥΜΟΥΛΚΗΘΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΒΛΑΒΗ Ή Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ;

Η I‑PACE μπορεί να ρυμουλκηθεί για σύντομες αποστάσεις και σε χαμηλές ταχύτητες κατά περίπτωση.

Ε: ΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΝΑ ΑΝΥΨΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ;

Ναι. Η δομή της I‑PACE έχει σχεδιαστεί για να είναι το ίδιο στιβαρή και δομικά ικανή με αυτή ενός οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Μπορώ να βρω την απάντηση σε μια ερώτηση που έχετε για τα ηλεκτρικά οχήματα; Ρωτήστε έναν Ειδικό Ηλεκτρικών Οχημάτων της Jaguar.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (EV)
ΚΆΝΤΕ ΤΟ ΔΙΚΌ ΣΑΣ

Βρείτε τον δικό σας εκπληκτικό συνδυασμό επιδόσεων, τεχνολογίας και στυλ Jaguar.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ
ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ

Ο κύκλος WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure - Παγκόσμια Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμών Ελαφρών Οχημάτων) είναι η νέα διαδικασία που έχει εισαχθεί σταδιακά από το 2017, η οποία μετράει καύσιμα, κατανάλωση ενέργειας, αυτονομία και εκπομπές σε οχήματα επιβατών στην Ευρώπη. Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στοιχεία πιο κοντά στην πραγματική συμπεριφορά οδήγησης. Δοκιμάζει τα οχήματα με βέλτιστο εξοπλισμό και με μια πιο απαιτητική διαδικασία δοκιμής και οδηγικό προφίλ.

Επίσημα στοιχεία δοκιμών ΕΕ από δοκιμές κατασκευαστών δυνάμει της νομοθεσίας της ΕΕ. Μόνο για σκοπούς σύγκρισης. Τα πραγματικά στοιχεία και τα δεδομένα συνολικής απόδοσης των ηλεκτρικών οχημάτων (EV) δύναται να διαφέρουν ανάλογα με τις μεταβλητές της οδήγησης και του περιβάλλοντος.

Οι συγκεκριμένες λειτουργίες που περιγράφονται ενδέχεται να είναι προαιρετικές. Επικοινωνήστε με τον τοπικό αντιπρόσωπο της Jaguar για διαθεσιμότητα. Ορισμένα χαρακτηριστικά απαιτούν κατάλληλη SIM με κατάλληλο συμβόλαιο δεδομένων που θα απαιτεί περαιτέρω συνδρομή μετά την αρχική περίοδο που συνιστά ο αντιπρόσωπός σας. Δεν μπορεί να διασφαλιστεί η συνδεσιμότητα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας σε όλες τις τοποθεσίες. Πληροφορίες και εικόνες που προβάλλονται σε αυτή τη σελίδα web αναφορικά με την τεχνολογία, όπως οθόνες ή ακολουθίες, υπόκεινται σε ενημερώσεις λογισμικού, έλεγχο έκδοσης και άλλες αλλαγές συστήματος/οπτικές αλλαγές ανάλογα με τις επιλεγμένες επιλογές. Όλα τα χαρακτηριστικά εντός του αυτοκινήτου πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους οδηγούς μόνο όταν είναι ασφαλές. Οι οδηγοί πρέπει να εξασφαλίζουν ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο του οχήματος ανά πάσα στιγμή.

ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ
Προσθέστε έως και τρία μοντέλα για σύγκριση
ΚΛΕΙΣΤΕ TEST DRIVE
Κάντε κράτηση για ένα test drive στο δρόμο μέσω του πλησιέστερου αντιπροσώπου σας
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ
Μάθετε περισσότερα για τα οχήματα Jaguar
ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ
Αναζητήστε έναν αντιπρόσωπο της Jaguar κοντά σας