ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η XF προσφέρει χώρο, πρακτικά χαρακτηριστικά και επίπεδα ασφάλειας πέντε αστέρων στο Euro NCAP.

Όχημα προβολής: Η XF S Sportbrake με προαιρετικά χαρακτηριστικά.

ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ
Προσθέστε έως και τρία μοντέλα για σύγκριση
ΚΛΕΙΣΤΕ TEST DRIVE
Κάντε κράτηση για ένα test drive στο δρόμο μέσω του πλησιέστερου αντιπροσώπου σας
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ
Μάθετε περισσότερα για τα οχήματα Jaguar
ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ
Αναζητήστε έναν αντιπρόσωπο της Jaguar κοντά σας
ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Το ευέλικτο εσωτερικό της XF σας βοηθάει να αξιοποιήσετε τον τρόπο ζωής σας στο έπακρο. Η πρακτικότητά του και οι προηγμένες τεχνολογίες οδηγού κάνουν κάθε διαδρομή ευκολότερη και πιο χαλαρωτική.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΤΕ ΤΗ ΔΙΚΉ ΣΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ

Για να κάνετε κάθε διαδρομή μια πιο ασφαλή εμπειρία, η XF παρέχει μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. Με χρήση των τελευταίων πρωτοποριακών τεχνολογιών InControl, αυτή η σουίτα χαρακτηριστικών βοηθάει στην αποφυγή δυνητικών συγκρούσεων και τη διαχείριση μιας σειράς από διαφορετικά σενάρια οδήγησης.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ 360°<sup>3</sup>
Η πανοραμική κάμερα (Surround Camera) σάς παρέχει πλήρη ορατότητα 360° του εξωτερικού του αυτοκινήτου στην οθόνη αφής, βοηθώντας με διάφορους ελιγμούς, από τη στάθμευση δίπλα στο κράσπεδο έως την είσοδο και την έξοδο σε στενούς χώρους και κόμβους. Για περαιτέρω βελτίωση αυτού του συστήματος, τα συστήματα καθοδήγησης προπορευόμενου οχήματος (Forward Vehicle Guidance) και ανίχνευσης προπορευόμενης κίνησης (Forward Traffic Detection) είναι επίσης διαθέσιμα. Ως μέρος της πανοραμικής κάμερας 360° (Surround Camera), το σύστημα καθοδήγησης προπορευόμενου οχήματος (Forward Vehicle Guidance) παρέχει στον οδηγό μια οπτικοποίηση του οχήματος και της απόστασης στάθμευσης στην οθόνη. Η ανίχνευση προπορευόμενης κίνησης (Forward Traffic Detection βοηθάει την αποφυγή πιθανών συγκρούσεων σε καταστάσεις όπου οι μανούβρες εμπροσθοπορείας συνεπάγονται περιορισμένη ορατότητα.
STEREO VISION CAMERA ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΕΔΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
Η XF είναι έτοιμη να φρενάρει σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εάν εντοπιστεί πιθανή σύγκρουση, με τη βοήθεια μιας κάμερας που κοιτάζει κατά τη φορά του αυτοκινήτου, η XF δίνει μια ηχητική προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης που σας δίνει χρόνο να ενεργήσετε. Ακολουθούν οπτικές προειδοποιήσεις στο σύστημα Head-Up Display (εάν υπάρχει) και στο ταμπλό οργάνων. Εάν μια σύγκρουση εξακολουθεί να είναι πιθανή και ο οδηγός δεν έχει προβεί σε κάποια ενέργεια, το σύστημα εφαρμόζει πέδηση για να μειώσει τις επιπτώσεις της πιθανής σύγκρουσης.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
yt:1EDxvxwoHmI
ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ<sup>4</sup>
Τα συστήματα αυτά κάνουν το παρκάρισμα σε στενούς χώρους ευκολότερο από ποτέ. Αισθητήρες μετρούν το χώρο και, εφόσον αυτός είναι κατάλληλος, επιτρέπουν στην XF να διευθύνει μόνη της τους ελιγμούς που χρειάζονται τόσο για παράλληλο παρκάρισμα όσο και για παρκάρισμα σε θέση στάθμευσης. Ο οδηγός χρειάζεται μόνο να ελέγχει τα φρένα και το γκάζι. Μια λειτουργία υποβοήθησης εξόδου διευκολύνει τη διεύθυνση της XE κατά την έξοδο από μια παράλληλη θέση. Το σύστημα ανίχνευσης κίνησης στο πίσω μέρος, χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες του συστήματος παρακολούθησης τυφλού σημείου, είναι σε θέση να ανιχνεύσει τα οχήματα που πλησιάζουν και που ενδέχεται να μην είναι ορατά στον οδηγό και δίνει ηχητική ειδοποίηση και ειδοποίηση στην οθόνη αφής.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
yt:t0bJwhuBcew
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ TRAFFIC SIGN RECOGNITION ΜΕ ADAPTIVE SPEED LIMITER<sup>5</sup>
Η τεχνολογία Traffic Sign Recognition (TSR) της Jaguar χρησιμοποιεί την υψηλής ακρίβειας μπροστινή κάμερα για την ανίχνευση πινακίδων ορίου ταχύτητας και απαγόρευσης προσπεράσεων που, στη συνέχεια, εμφανίζει στον οδηγό. Το σύστημα αυτό λαμβάνει υπόψη τα προσωρινά όρια ταχύτητας και τις οδικές συνθήκες. Η τεχνολογία Adaptive Speed ​​Limiter, εάν την επιλέξετε, συνδυάζοντας τα δεδομένα σήμανσης του συστήματος TSR με εκείνα του χάρτη του προαιρετικού συστήματος πλοήγησης, βοηθά στη διατήρηση της XF κάτω από το όριο ταχύτητας.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
yt:9oDfEgUTbCw
ΤΑ ΣΥΣΤΉΜΑΤΑ LANE DEPARTURE WARNING/LANE KEEP ASSIST ΚΑΙ DRIVER CONDITION MONITOR
Η XF διαθέτει στο στάνταρ εξοπλισμό το σύστημα Lane Departure Warning, το οποίο παρέχει προειδοποιήσεις σε περίπτωση που το αυτοκίνητο παρασυρθεί ακούσια εκτός της λωρίδας του. Συμπληρωματικά διατίθενται οι πρωτοποριακές τεχνολογίες Lane Keep Assist (LKA) and Driver Condition Monitor (DCM). Η τεχνολογία LKA αντιλαμβάνεται την ακούσια απόκλιση από τη λωρίδα κυκλοφορίας και βοηθά στην ανακατεύθυνση της XF πίσω στη λωρίδα της. Επίσης για την ασφάλειά σας, η τεχνολογία DCM αναλύει συνεχώς τους χειρισμούς του οδηγού για να ανιχνεύσει κενά στη συγκέντρωση λόγω κούρασης. Όταν το σύστημα διαπιστώσει ότι ο οδηγός ενδέχεται να αποκοιμηθεί στο τιμόνι, προτείνει ένα διάλειμμα μέσω ειδοποίησης στο ταμπλό οργάνων.
Film features Lane Keep Assist only.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
yt:6qIFIr8SWdM
ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΥΦΛΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ (BLIND SPOT MANAGER) ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ
Αν το αυτοκίνητό σας εντοπίσει άλλο όχημα που βρίσκεται εντός ή που πλησιάζει γρήγορα το τυφλό σημείο σας, το σύστημα παρακολούθησης τυφλού σημείου (Blind Spot Manager)3 σας προειδοποιεί με τη βοήθεια μιας μικρής προειδοποιητικής λυχνίας στον αντίστοιχο εξωτερικό καθρέφτη. Ως μια βελτίωση αυτού, το σύστημα παρακολούθησης τυφλού σημείου (Blind Spot Assist)3 θα εφαρμόζει ροπή οδήγησης που θα σας καθοδηγεί μακριά από το όχημα στο τυφλό σημείο σας αν αρχίσετε να αλλάξετε λωρίδες. Με το ίδιο σύστημα ραντάρ, το σύστημα ανίχνευσης κίνησης στο πίσω μέρος (Reverse Traffic Detection)3 σας προειδοποιεί μέσω της οθόνης αφής για οχήματα που κινούνται κατά τη διάρκεια της οπισθοπορείας: για παράδειγμα, όταν εξέρχεστε από ένα χώρο στάθμευσης με περιορισμένη ορατότητα.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
yt:KBDoSu0jO0E

Ο σύγχρονος βραβευμένος σχεδιασμός της Jaguar, η προηγμένη δυναμική οδήγησης και το υπερσύγχρονο σύστημα ψυχαγωγίας στο αυτοκίνητο κάνουν την XF να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Δημιουργήστε την ιδανική για εσάς XF με το εργαλείο διαμόρφωσής μας.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΤΕ ΤΗ ΔΙΚΉ ΣΑΣ

1Μόνο σε XF Saloon.
2Προαιρετικό χαρακτηριστικό (απαιτεί σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί).
3Προαιρετικό χαρακτηριστικό (απαιτεί εξωτερικούς καθρέπτες με αυτοσυσκότιση)
4Προαιρετική λειτουργία (απαιτείται σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης 360°).
5Απαιτεί Navigation Pro.