Logo jaguar mobile

ΟΔΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Συγκεντρώνοντας τις τελευταίες καινοτομίες, την τεχνολογία και το σχεδιασμό Jaguar, η XE συνδέει τον οδηγό με το αυτοκίνητο, το αυτοκίνητο με το δρόμο.

ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ

Η XE απαντά με ευελιξία και εκτελεί με δυναμισμό, διατηρώντας πάντα οδηγική άνεση - ο μοναδικός συνδυασμός που χαρακτηρίζει μια Jaguar. Και τώρα, με την επιλογή All Wheel Drive με το έξυπνο σύστημα μετάδοσης κίνησης Intelligent Driveline Dynamics, η XE προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες σε δύσκολες οδικές συνθήκες.

Διαμορφώστε τη δική σας

AWD ΚΑΙ INTELLIGENT DRIVELINE DYNAMICS

Το σύστημα All Wheel Drive (AWD) της XE προσφέρει ομαλότερη, πιο ασφαλή οδήγηση σε όλες τις επιφάνειες. Βασίζεται σε ένα εξαιρετικά ταχείας αντίδρασης, συμπαγές κιβώτιο μεταφοράς με ενσωματωμένο λογισμικό Intelligent Driveline Dynamics (IDD). Το μοναδικό λογισμικό IDD αναπτύχθηκε αποκλειστικά από την Jaguar και διαθέτει προηγμένους αλγόριθμους για έξυπνη απόκριση στις οδικές συνθήκες. Το σύστημα λειτουργεί τόσο μέσω πρόβλεψης όσο και μέσω αντίδρασης, αποτρέποντας την απώλεια πρόσφυσης αντί να προσπαθεί να την ανακτήσει.

ΑΝΑΛΑΦΡΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

ΑΝΑΛΑΦΡΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Η εξαιρετικά ισχυρή ανάλαφρη αρχιτεκτονική αλουμινίου της XE που περιορίζει το βάρος χωρίς συμβιβασμούς ως προς την αντοχή, βοηθά να επιτευχθεί η βέλτιστη κατανομή βάρους που προσεγγίζει το 50:50. Αυτή η ελαφριά δομή όχι απλά περιορίζει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2, αλλά και δίνει στη σειρά XE δυνατότητες που κυμαίνονται από τα 99g/km έως τη μέγιστη ταχύτητα των 250 χλμ/ώρα.

TORQUE VECTORING

TORQUE VECTORING

Το σύστημα Torque Vectoring by Braking της XE βελτιστοποιεί τον έλεγχο, ακόμη και στις πιο κλειστές στροφές. Φρενάροντας ελεγχόμενα τους εσωτερικούς εμπρός και πίσω τροχούς, το σύστημα παρέχει εξαιρετική ευελιξία σπορ αυτοκινήτου και πρόσθετη αυτοπεποίθηση στον οδηγό.

ADAPTIVE SURFACE RESPONSE

ADAPTIVE SURFACE RESPONSE

Το σύστημα Adaptive Surface Response (AdSR) αναγνωρίζει τις διαφορές μεταξύ των επιφανειών, προκειμένου να μπορεί να εκμεταλλεύεται τη μέγιστη διαθέσιμη πρόσφυση σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και σε δύσκολες επιφάνειες.*

*Το σύστημα AdSR είναι προαιρετικό για όλα τα οχήματα All Wheel Drive που είναι εξοπλισμένα με Adaptive Dynamics.

ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Τα εξελιγμένα εμπρός και πίσω συστήματα ανάρτησης της XE συμπληρώνουν το σασί που επιτυγχάνει ένα θαυμάσιο συνδυασμό σπορ αισθητικής και φινέτσας. Οι προηγμένες τεχνολογίες αμορτισέρ - τόσο παθητικές όσο και προσαρμοστικές - βελτιώνουν την ποιότητα οδήγησης ακόμη περισσότερο και επεκτείνουν το εύρος της δυναμικής ικανότητας της XE. Ο έλεγχος της ανάρτησης, η ευκινησία και η απόκριση χαρίζουν στην XE την αίσθηση ενός σπορ αυτοκινήτου.ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΦΥΣΗΣ

Μοναδικό σε αυτήν την κατηγορία αυτοκινήτου, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης All Surface Progress Control (ASPC) της XE προσφέρει στον οδηγό μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε ολισθηρές συνθήκες. Πρόκειται για ένα σύστημα σταθεροποίησης χαμηλής ταχύτητας, που βοηθά την XE να αντεπεξέλθει σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, επιτρέποντάς σας να επικεντρωθείτε στην οδήγηση.*

*Διατίθεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτωνΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ

Η δυναμική λειτουργία ζωντανεύει το σπορ χαρακτήρα της XE. Οξύνει την απόκριση του γκαζιού, «βαραίνει» την αίσθηση του τιμονιού και εκτελεί τις αλλαγές ταχυτήτων πιο γρήγορα και σε υψηλότερες στροφές του κινητήρα.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΜΟΡΦΟΥΜΕΝΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ (CONFIGURABLE DYNAMICS)

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΜΟΡΦΟΥΜΕΝΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ (CONFIGURABLE DYNAMICS)

Αντλώντας τεχνολογία από την F‑TYPE, το προαιρετικό* σύστημα διαμορφούμενης δυναμικής Configurable Dynamics σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε τη συμπεριφορά της XE ως προς τη χαρτογράφηση του γκαζιού, τα σημεία αλλαγής ταχυτήτων και την υποβοήθηση στο τιμόνι, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις οδηγικές σας ανάγκες απόδοσης. Με την ενσωμάτωση του προαιρετικού συστήματος Adaptive Dynamics έχετε ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες εξατομίκευσης των ρυθμίσεων, διαμορφώνοντας τις ρυθμίσεις αμορτισέρ.

*Μόνο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Μη διαθέσιμο για κινητήρα Diesel 2.0 λίτρων 4 κυλίνδρων, ισχύος 163PS.

ΣΥΣΤΗΜΑ JAGUARDRIVE CONTROL

ΣΥΣΤΗΜΑ JAGUARDRIVE CONTROL

Το σύστημα JaguarDrive Control σάς επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ των λειτουργιών Normal, Eco, Dynamic και Rain Ice Snow, που επηρεάζουν ελαφρώς την υποβοήθηση στο τιμόνι και τη χαρτογράφηση του γκαζιού. Η λειτουργία Eco ενθαρρύνει την οδήγηση εξοικονόμησης καυσίμου, ενώ η λειτουργία Dynamic οξύνει την απόκριση του γκαζιού και αυξάνει το βάρος του τιμονιού. Με την επιλογή της λειτουργίας Rain Ice Snow, το σύστημα μειώνει αυτόματα το ρυθμό επιτάχυνσης και η πρόσφυση γίνεται πιο προοδευτική, για να αντεπεξέλθει σε ολισθηρές συνθήκες.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης (EPAS) επόμενης γενιάς της XE παρέχει εξαιρετικό έλεγχο στις υψηλές ταχύτητες και ολοκληρωμένη υποβοήθηση κατά την εκτέλεση αργών ελιγμών, προσφέροντας εξαιρετική αίσθηση και ηλεκτρική υποβοήθηση. Επιπλέον, ενεργοποιείται κατά περίπτωση, για εξοικονόμηση ενέργειας όταν πραγματικά τη χρειάζεστε, καθώς και για εξοικονόμηση καυσίμων.