Logo jaguar mobile
 • Jaguar F‑PACE

  Το συναρπαστικό νέο SUV επιδόσεων της Jaguar συνδυάζει τη σπορ συμπεριφορά και την έντονη ομορφιά με την καθημερινή πρακτικότητα και την αποτελεσματικότητα.

 • JAGUAR E‑PACE

  Το ολοκαίνουριο E‑PACE είναι το πρώτο compact SUV της Jaguar. Είναι ένας μοναδικός συνδυασμός εμφάνισης, ευελιξίας και δυναμικής οδήγησης.

 • Jaguar I‑PACE  Παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού SUV υψηλών επιδόσεων της Jaguar.

 • Jaguar F‑TYPE

  Δυνατή, ευέλικτη και ξεχωριστή, η F‑TYPE είναι το καθαρόαιμο Jaguar sports car, σχεδιασμένη για υψηλές επιδόσεις και ασυναγώνιστα κρατήματα.

 • JAGUAR XE

  Το πιο προηγμένο, αποτελεσματικό και εκλεπτυσμένο σπορ sedan της Jaguar.

 • JAGUAR XF

  Δύναμη που αποδίδεται πραγματικά εύκολα.

 • Jaguar XJ

  Ανακαλύψτε ασυνήθιστη πολυτέλεια.

ΟΔΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Η δυναμική οδήγηση των αυτοκινήτων Jaguar είναι θρυλική, αλλά η XF ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη.

ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ

Προσφέροντας κορυφαία οδηγική άνεση και εξαιρετικό σπορ χειρισμό, η XF σάς χαρίζει συναρπαστικές εμπειρίες οδήγησης. Διαθέσιμη για πρώτη φορά τόσο σε diesel όσο και σε βενζινοκίνητα μοντέλα, η επιλογή All Wheel Drive με το έξυπνο σύστημα μετάδοσης κίνησης Intelligent Driveline Dynamics προσφέρει στην XF ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες σε δύσκολες οδικές συνθήκες.

Διαμορφώστε τη δική σας

ALL WHEEL DRIVE ΚΑΙ INTELLIGENT DRIVELINE DYNAMICS

Η XF προσφέρει το μοναδικό σύστημα All Wheel Drive με τις τεχνολογίες Intelligent Driveline Dynamics (IDD)* και Adaptive Surface Response (AdSR)** στα βενζινοκίνητα μοντέλα και, για πρώτη φορά, στα μοντέλα με diesel. Το μοναδικό λογισμικό IDD αναπτύχθηκε αποκλειστικά από την Jaguar και διαθέτει προηγμένους αλγόριθμους για έξυπνη απόκριση στις οδικές συνθήκες. Το σύστημα λειτουργεί τόσο μέσω πρόβλεψης όσο και μέσω αντίδρασης, αποτρέποντας την απώλεια πρόσφυσης αντί να προσπαθεί να την ανακτήσει. Το σύστημα ADSR, που μπορεί να λειτουργήσει σε όλες τις ταχύτητες του κινητήρα, ενισχύει τις δυνατότητες της XF αναγνωρίζοντας αυτόματα τις διαφορές μεταξύ των επιφανειών, έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί τη μέγιστη διαθέσιμη πρόσφυση.

*Ανάλογα με την αγορά.
** Το σύστημα AdSR είναι προαιρετικό για όλα τα οχήματα All Wheel Drive που είναι εξοπλισμένα με Adaptive Dynamics.

ΑΝΑΛΑΦΡΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

ΑΝΑΛΑΦΡΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Η απαράμιλλη οδήγηση, ο χειρισμός και η δυναμική της XF βασίζονται στην ανάλαφρη αλουμινένια αρχιτεκτονική της Jaguar. Παρέχει τη σχεδόν ιδανική ισορροπία του 50:50, προσφέροντας οδήγηση με ευελιξία και ακρίβεια.

Το βάρος που εξοικονομείται από την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου βελτιώνει την αποτελεσματικότητα του καυσίμου, μειώνοντας τις εκπομπές CO2 σε 104g/km και καθιστά την XF ένα από τα ελαφρύτερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

ΟΔΗΓΗΣΗ & ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ

ΟΔΗΓΗΣΗ & ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ

Η XF αντιδρά με ευελιξία και εκτελεί με δυναμισμό, διατηρώντας πάντα την οδηγική άνεση. Αυτό οφείλεται, εν μέρει, στην ελαφριά αλλά εξαιρετικά ισχυρή και άκαμπτη αλουμινένια αρχιτεκτονική της XF. Είναι η ιδανική πλατφόρμα για τα εκλεπτυσμένα διπλά μπροστινά ψαλίδια και τα πίσω συστήματα ανάρτησης Integral Link και δίνει στην XF χαρακτήρα σπορ αυτοκινήτου.

ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ισχυρά και ελαφριά εξαρτήματα αλουμινίου συνθέτουν τα εξελιγμένα εμπρός και πίσω συστήματα ανάρτησης της XF. Στο μπροστινό μέρος, μια διπλή δομή ψαλιδιών ανάρτησης, παρόμοια με εκείνη της F‑TYPE, διασφαλίζει κορυφαία οδική συμπεριφορά. Το σύστημα ανάρτησης Integral Link στο πίσω μέρος παρέχει ακαμψία για καλύτερο χειρισμό, ακόμη μεγαλύτερη οδηγική ποιότητα και διεύρυνση των δυναμικών δυνατοτήτων της XF.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΦΥΣΗΣ ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

Μοναδικό σε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης All Surface Progress Control (ASPC)* σάς δίνει επιπλέον αυτοπεποίθηση σε καταστάσεις μειωμένης πρόσφυσης, είτε ξεκινάτε από μια χιονισμένη είσοδο, είτε παρκάρετε σε παγωμένη επιφάνεια υπό κλίση ή ακόμα κατά τη ρυμούλκηση σε βρεγμένο γρασίδι. Το ASPC είναι ένα σύστημα σταθεροποίησης χαμηλής ταχύτητας, που βοηθά την XF να αντεπεξέλθει σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, επιτρέποντάς σας να επικεντρωθείτε στην οδήγηση.

*Το ASPC είναι στάνταρ σε όλους τους κινητήρες που είναι εξοπλισμένοι με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΜΟΡΦΟΥΜΕΝΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ (CONFIGURABLE DYNAMICS)

Εμπνευσμένο από το σπορ αυτοκίνητο F‑TYPE, το σύστημα διαμορφούμενης δυναμικής Configurable Dynamics της σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε τη συμπεριφορά της XF ως προς την ανάρτηση, τη χαρτογράφηση του γκαζιού, τα σημεία αλλαγής ταχυτήτων και την υποβοήθηση στο τιμόνι, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις οδηγικές σας ανάγκες απόδοσης. Ενεργοποιείται όταν επιλέγετε τη λειτουργία Dynamic Mode στο σύστημα ελέγχου JaguarDrive Control. Το σύστημα Dynamic Mode ξυπνά το σπορ χαρακτήρα της XF, εντείνοντας την απόκριση του γκαζιού, «βαραίνοντας» την αίσθηση του τιμονιού και επιτρέποντας αλλαγές ταχυτήτων πιο γρήγορα και σε υψηλότερες στροφές του κινητήρα. Με την ενσωμάτωση του προαιρετικού συστήματος Adaptive Dynamics έχετε ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες εξατομίκευσης των ρυθμίσεων, διαμορφώνοντας τις ρυθμίσεις αμορτισέρ.

*Το σύστημα Configurable Dynamics δεν είναι διαθέσιμο στα μηχανικά μοντέλα και τα 163PS, 240PS και Pure.

ΣΥΣΤΗΜΑ ADAPTIVE DYNAMICS

ΣΥΣΤΗΜΑ ADAPTIVE DYNAMICS

Είτε επιταχύνετε στον αυτοκινητόδρομο, στρίβετε σε επαρχιακούς δρόμους ή κυκλοφορείτε εντός της πόλης, το σύστημα Adaptive Dynamics* προσαρμόζει την απόκριση της XF στις συνθήκες και το οδηγικό σας στυλ. Το σύστημα προσαρμόζει συνεχώς τους αποσβεστήρες, έτσι ώστε να παρέχει τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ άνεσης και εμφάνισης, ανά πάσα στιγμή.

*Προαιρετικό σε όλα τα μοντέλα εκτός της Pure, στάνταρ για την S.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης Electric Power Assisted Steering (EPAS) της XF προσφέρει εξαιρετική αίσθηση, έλεγχο και άμεση υποβοήθηση ισχύος. Επιτρέποντας εξελιγμένη υπολογιστική διαχείριση για την προσαρμογή των επιπέδων υποβοήθησης του τιμονιού, το EPAS προσαρμόζει την υποβοήθηση που απαιτείται για κάθε στροφή και ελιγμό. Το EPAS λειτουργεί, επίσης, σε συνδυασμό με τις άλλες λειτουργίες υποβοήθησης του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων των Lane Keep Assist (LKA)* και Park Assist*, για αυξημένη ασφάλεια και άνεση του οδηγού.

*Προαιρετικά χαρακτηριστικά.

ΣΥΣΤΗΜΑ JAGUARDRIVE CONTROL

ΣΥΣΤΗΜΑ JAGUARDRIVE CONTROL

Το σύστημα JaguarDrive Control σάς επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ των λειτουργιών Standard, Eco, Dynamic και Rain Ice Snow, που επηρεάζουν ελαφρώς τη διεύθυνση του αυτοκινήτου, την απόκριση του γκαζιού και τα σημεία αλλαγής ταχυτήτων. Η λειτουργία Eco ενθαρρύνει την οδήγηση εξοικονόμησης καυσίμου, ενώ η λειτουργία Dynamic οξύνει την ευαισθησία του γκαζιού, διατηρεί τις ταχύτητες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αυξάνει το βάρος του τιμονιού. Με την επιλογή της λειτουργίας Rain Ice Snow, το σύστημα μειώνει αυτόματα το ρυθμό επιτάχυνσης και η πρόσφυση γίνεται πιο προοδευτική, για να αντεπεξέλθει σε ολισθηρές συνθήκες.