ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ PARK ASSIST

ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ PARK ASSIST

ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ PARK ASSIST

Το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Park Assist είναι ένα σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη στάθμευση στις αστικές περιοχές ευκολότερη με την αυτοματοποίηση μερικών ελιγμών που χρειάζεται να κάνετε για να εισέλθετε σε χώρους στάθμευσης ή να εξέλθετε από αυτούς.

Το Park Assist (Σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης) θα σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε ελιγμούς για να εισέλθετε σε παράλληλους και κάθετους χώρους στάθμευσης και να εξέλθετε από αυτούς.

Μόλις το ενεργοποιήσετε, το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Park Assist χρησιμοποιεί αισθητήρες γύρω από την Jaguar σας για να μετρήσει τους δυνητικούς χώρους στάθμευσης καθώς διέρχεστε από αυτούς. Μόλις εντοπίσει χώρο 20 τοις εκατό ή πολύ μεγαλύτερο από το αυτοκίνητό σας, σας ζητάει να σταματήσετε, να αφήσετε το τιμόνι και να επιλέξετε την όπισθεν μέσω της οθόνης αφής. Στη συνέχεια αναλαμβάνει το σύστημα διεύθυνσης όσο κινείστε με την όπισθεν. Αν προσπαθήσετε να αναλάβετε το σύστημα διεύθυνσης, το σύστημα απενεργοποιείται.

Αποφεύγει αυτόματα αντικείμενα και άλλα οχήματα, αλλά πρέπει πάντα να είστε σε ετοιμότητα για παιδιά και ζώα στην εγγύς περιοχή. Επειδή ελέγχετε το γκάζι και τα φρένα, μπορείτε να κινηθείτε όσο αργά θέλετε και να σταματήσετε όταν χρειάζεται.

Αν πρέπει να αλλάξετε την κατεύθυνσή σας για παράδειγμα, θα σας ζητήσει να σταματήσετε και να επιλέξετε ταχύτητα από εμπρός σε όπισθεν κατά περίπτωση. Θα εξακολουθεί να ελέγχει το σύστημα διεύθυνσης για τέλεια στάθμευση της Jaguar σας τέλεια στη θέση.

Υπάρχουν τρεις λειτουργίες: Parallel Park (Παράλληλη στάθμευση) που σας βοηθάει να κινηθείτε με την όπισθεν για να εισέλθετε σε θέση στάθμευσης που είναι παράλληλη με το αυτοκίνητό σας, Perpendicular Park (Κάθετη στάθμευση) που σας βοηθάει να εισέλθετε σωστά σε θέση 90 μοίρες ως προς την Jaguar σας και Parking Exit (Έξοδος από θέση στάθμευσης) που σας βοηθάει να εξέλθετε από τη θέση.

Για να ενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό αυτόματης αναζήτησης του συστήματος υποβοήθησης στάθμευσης Park Assist, πρέπει απλά να επιβραδύνετε κάτω από τα 28,97 km/h. Εναλλακτικά μπορείτε να ενεργοποιήσετε το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Park Assist μέσω της οθόνης αφής. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κουμπί για να επιλέξετε ποια λειτουργία χρειάζεστε: Parallel Park (Παράλληλη στάθμευση), Perpendicular Park (Κάθετη στάθμευση) ή Parking Exit (Έξοδος από θέση στάθμευσης) και για να απενεργοποιήσετε το σύστημα.

Είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε χώρες και πόλεις, όπου η εύρεση θέσεων στάθμευσης είναι πιο δύσκολη. Θα υποδεικνύει θέσεις στάθμευσης που μπορεί εσείς να κρίνατε ότι ήταν πολύ μικροί. Καθώς σταθμεύει για εσάς, αποφεύγετε τα χτυπήματα και τις εκδορές που είναι μέρος της καθημερινότητάς μας όσον αφορά τη στάθμευση σε αστικές περιοχές.

Δεν ενδείκνυται πραγματικά να προσπαθείτε να σταθμεύσετε πάνω σε στροφή και στενό δρόμο με σταθμευμένα αυτοκίνητα και από τις δύο πλευρές καθώς μπορεί να μην είναι ασφαλές. Απαιτείται ελάχιστο πλάτος δρόμου 4,5 μέτρων μεταξύ των σταθμευμένων αυτοκινήτων.

Το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Park Assist εντοπίζει μεγάλα αντικείμενα όπως άλλα οχήματα, αλλά μπορεί να μη βλέπει άλλους κινδύνους όπως παιδιά ή ζώα, περίφραξη, ποδήλατα ή μοτοσικλέτες κοντά στο κράσπεδο. Πρέπει πάντα να ελέγχετε το γύρω χώρο όπως πάντα κάνετε κατά τη χρήση του συστήματος υποβοήθησης στάθμευσης Park Assist. Αν ρυμουλκείτε τρέιλερ, το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Park Assist είναι απενεργοποιημένο.ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ

Οι αισθητήρες των εμπρός και πίσω προφυλακτήρων ενεργοποιούνται όταν επιλέγετε την όπισθεν. Η οθόνη της οθόνης αφής και η ανατροφοδότηση ήχου υποδεικνύουν πόσο κοντά βρίσκεστε σε εμπόδια.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΠΙΣΘΕΝ

Το σύστημα σας προειδοποιεί για οχήματα, πεζούς ή άλλους κινδύνους που προσεγγίζουν από κάθε πλευρά του οχήματός σας. Θα σας ειδοποιήσει τόσο με ηχητικές όσο και με οπτικές προειδοποιήσεις, έτσι ώστε να γνωρίζετε τι υπάρχει πίσω σας ακόμη και όταν υπάρχουν εμπόδια στο οπτικό σας πεδίο.

Για να ενεργοποιήσετε τα χαρακτηριστικά οδήγησης και στάθμευσης του συστήματος υποβοήθησης του οδηγού InControl, υπάρχουν επιλογές κάμερας:

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ 360°

Για μια σαφή εικόνα του εξωτερικού του οχήματος το σύστημα πανοραμικής κάμερας Surround Camera παρέχει εξωτερική προβολή μέσω της οθόνης αφής, που βοηθά στους διάφορους ελιγμούς, από τη στάθμευση δίπλα στο κράσπεδο έως την είσοδο και την έξοδο από στενούς χώρους και διασταυρώσεις.

ΚΑΜΕΡΑ ΟΠΙΣΘΟΠΟΡΕΙΑΣ

Η Rear View Camera (Κάμερα οπισθοπορείας) κάνει τη στάθμευση σε στενούς χώρους πιο απλή. Γραμμές που αντιπροσωπεύουν την εξωτερική περίμετρο του οχήματος και την εκτιμώμενη διαδρομή προβάλλονται πάνω από την εικόνα του πίσω μέρους, που εμφανίζεται στην οθόνη αφής του οχήματός σας.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ 360°

Οι αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης εμπρός, πίσω και στα πλάγια παρέχουν οπτικά και ηχητικά σχόλια που υποδεικνύουν πόσο κοντά βρίσκεστε σε εμπόδια.

Καθώς παρουσιάζουμε το InControl, ορισμένα χαρακτηριστικά που περιγράφονται μπορεί να είναι προαιρετικά και να εξαρτώνται από την αγορά ή το σύστημα μετάδοσης κίνησης. Συμβουλευτείτε τον τοπικό έμπορο λιανικής Jaguar για τη διαθεσιμότητα και τους πλήρεις όρους της χώρας σας. Ορισμένα χαρακτηριστικά απαιτούν κατάλληλη SIM με κατάλληλο συμβόλαιο δεδομένων που θα απαιτεί περαιτέρω συνδρομή μετά την αρχική περίοδο που συνιστά ο έμπορος λιανικής σας. Δεν μπορεί να διασφαλιστεί η συνδεσιμότητα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας σε όλες τις τοποθεσίες.