ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ JAGUAR

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ JAGUAR

Η JAGUAR LAND ROVER ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Στη Jaguar Land Rover προσπαθούμε πάντα να δημιουργούμε και να διατηρούμε άριστες κοινωνικές σχέσεις. Θέλουμε να χτίζουμε συνεργασίες με όλες τις τοπικές και περιφερειακές κοινότητες στις οποίες η εταιρεία μας σχεδιάζει και κατασκευάζει.

Ο ρόλος των εργαζομένων είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της επιχειρηματικής μας δέσμευσης για την κοινωνική και οικονομική αναζωογόνηση των κοινοτήτων. Όλοι όσοι εργάζονται στην Jaguar Land Rover είναι αφοσιωμένοι σε αυτή την αρχή, από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έως τους υπαλλήλους των καταστημάτων.

Ενεργώντας ως καλοί εταιρικοί πολίτες, θα ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη φήμη της εταιρείας, ως κοινωνικά υπεύθυνος οργανισμός. Το να κάνεις θετικό κοινωνικό αντίκτυπο απαιτεί πραγματική αφοσίωση, και αυτός είναι ο λόγος που επενδύουμε σημαντικούς πόρους στην αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων που επηρεάζουν τη Jaguar Land Rover και την ευρύτερη κοινωνία.

Εμπνέοντας τους μηχανικούς του αύριο
Τα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης της Jaguar Land Rover μπορούν να υποστηριχθούν μονάχα από την καινοτομία σε νέα προϊόντα, κινητήρες και περιβαλλοντικές τεχνολογίες. Είμαστε ο μεγαλύτερος επενδυτής του Ηνωμένου Βασιλείου στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην έρευνα και εξέλιξη και επιτυγχάνουμε σημαντικές ανακαλύψεις στη μηχανική, τις επιδόσεις και τη βιωσιμότητα. Ωστόσο, για να διατηρηθεί η επιχείρηση μακροπρόθεσμα είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε ταλαντούχους νέους να γίνουν η επόμενη γενιά μηχανικών και τεχνολόγων.

Το πρόγραμμα «εμπνέουμε τους μηχανικούς του αύριο» (Inspiring Tomorrow’s Engineers - ITE), είναι σχεδιασμένο να κάνει ακριβώς αυτό, σε συνεργασία με σχολεία και κολέγια. Με την προώθηση της μάθησης και της εμπλοκής σε θέματα επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών (STEM), βοηθάμε τους νέους να σκεφτούν σταδιοδρομίες στη μηχανική ή την παραγωγή. Λειτουργούμε επίσης πέντε κέντρα εκπαίδευσης επιχειρησιακών σχέσεων (Education Business Partnership Centres - EBPCs) σε συνεργασία με τις τοπικές εκπαιδευτικές αρχές και εκπαιδευτικά, φιλανθρωπικά ιδρύματα. Τα EBPCs οργανώνουν επισκέψεις σε εργοστάσια αλλά και σχολικές δραστηριότητες. Το 2012 περισσότεροι από 22.000 νέοι άνθρωποι και 2.000 καθηγητές, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις μας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος για την υποστήριξη της κυβερνητικής ατζέντας για τις θετικές επιστήμες STEM, έχουμε συνεργαστεί με άλλους οργανισμούς της αυτοκινητοβιομηχανίας, της μηχανικής αλλά και ακαδημαϊκούς, ώστε να αναπτυχθούν εθνικά προγράμματα διαγωνισμών για τα σχολεία. Αυτοί οι εκπαιδευτικοί διαγωνισμοί βοηθούν να εντάσσουμε την επιστήμη και την τεχνολογία στη ζωή μας: παρέχουν στους μαθητές πραγματικά πεδία μελέτης που τους επιτρέπουν να εξερευνούν τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας με έναν ενδιαφέροντα και συναρπαστικό τρόπο, ενώ παράλληλα βοηθούν τους νέους ανθρώπους να αναπτύξουν επικοινωνιακές, ομαδικές και διαχειριστικές δεξιότητες.

Ο διαγωνισμός της Jaguar για τα δημοτικά σχολεία ξεκίνησε το 2011, για σχολικές ομάδες ηλικίας 5-11. Ο διαγωνισμός αφορά το σχεδιασμό και την παραγωγή του ταχύτερου αυτοκινήτου, είτε σε δύο (2D) είτε σε τρεις (3D) διαστάσεις Ομάδες παιδιών ηλικίας 5-7 ετών λαβαίνουν μέρος στον διαγωνισμό 2D και σχεδιάζουν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο από χαρτόνι, πλήρες, με τροχούς και αμάξωμα. Το σχέδιο στη συνέχεια εκτυπώνεται και συναρμολογείται, έτοιμο να αγωνιστεί. Οι μεγαλύτεροι μαθητές ηλικίας 8-11 ετών σχεδιάζουν και κατασκευάζουν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο για το διαγωνισμό 3D, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία CAD/CAM για να δημιουργήσουν ένα μοντέλο από ξύλο μπάλσα. Στη συνέχεια, οι μαθητές των δύο τάξεων τα υποβάλλουν σε δοκιμές, πριν από τον αγώνα με ομάδες από άλλα σχολεία, κατά το στάδιο του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός διδάσκει στους μαθητές ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επιστήμης και της μηχανικής, όπως ο σχεδιασμός, η παραγωγή και η αεροδυναμική. Περισσότεροι από 1.700 μαθητές έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό το 2012.

Το «Jaguar Maths» στο κολέγιο του Motion, είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός για παιδιά ηλικίας 9+ και εμπλέκει τους μαθητές σε ένα συναρπαστικό και ενθουσιώδες πρότζεκτ με βάση τα μαθηματικά. Δουλεύοντας μαζί σε μικρές ομάδες, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα βασικών μαθηματικών δεξιοτήτων, ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε ένα είδος αγώνα Grand Prix για να ανακηρυχθούν πρωταθλητές του Ηνωμένου Βασιλείου. Στο διαγωνισμό του 2012, περισσότεροι από 150.000 μαθητές διαγωνίστηκαν στο πρόγραμμα, με 40 ομάδες από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο να λαβαίνουν μέρος στον τελικό του Heritage Motor Centre στο Gaydon.

Επένδυση στην κοινότητα
Παρά την πρόσφατη οικονομική συγκυρία έχουμε διατηρήσει τις επενδύσεις μας σε κοινοτικά προγράμματα. Εμείς θα συνεχίσουμε, επενδύοντας σε προγράμματα κοινοτικών σχέσεων που ωφελούν όλους αυτούς που τους αφορούν. Θα ενθαρρύνουμε επίσης τους επίσημους εμπόρους μας, τους προμηθευτές μας και άλλες εταιρείες, να λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο με τις κοινότητές τους.

Συνεργαζόμαστε με τους τοπικούς, περιφερειακούς και εθνικούς ενδιαφερομένους ώστε να επηρεάζουμε σημαντικές κυβερνητικές και περιφερειακές πρωτοβουλίες, να ανταλλάσσουμε βέλτιστες πρακτικές και να συμβαδίζουμε με όλες τις υπάρχουσες ή μελλοντικές δραστηριότητες που ενδέχεται να επηρεάσουν την εταιρεία μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, η εκτελεστική και η ανώτερη διεύθυνση, αναλαμβάνουν πολλές από αυτές τις αρμοδιότητες, επιτρέποντάς τους να συγκεντρώνουν πληροφορίες και να κάνουν τις μελλοντικές αλλαγές στην εταιρική στρατηγική, όπου χρειάζεται.

Συμμετοχή των εργαζομένων
Οι άνθρωποί μας είναι στην καρδιά της επιτυχίας μας. Οι δεξιότητες, το πάθος και η αφοσίωσή τους, ήταν πάντα το κλειδί για τη δημιουργία συναρπαστικών αυτοκινήτων. Και τώρα χρησιμοποιούν τις ικανότητές τους προς όφελος των κοινοτήτων στις οποίες ζούμε και εργαζόμαστε.

Ενθαρρύνουμε κάθε εργαζόμενο να λάβει ενεργό ρόλο - ο/η κάθε ένας/μια μπορεί να περάσει 16 ώρες από το χρόνο εργασίας του/της ετησίως, για την υποστήριξη κοινοτικών προγραμμάτων. Μπορούν να έχουν συμμετοχή σε ό,τι θέλουν: από το να εργάζονται με μαθητές με αναπηρία ή να ασχολούνται με τη διατήρηση αρχαίων δασών έως το να γίνουν διευθυντές σχολείων... και οτιδήποτε άλλο περιλαμβάνεται! Η εταιρεία στοχεύει να επιτύχει συμμετοχή τουλάχιστον του 6% του εργατικού της δυναμικού της σε ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες εθελοντισμού το 2013, εστιάζοντας στην αναγέννηση, την εκπαίδευση, τους νέους, το φιλανθρωπικό έργο και το περιβάλλον. Οι απόφοιτοί μας περνούν δύο ημέρες το χρόνο υποστηρίζοντας κοινοτικές δραστηριότητες, εστιάζοντας στην εκπαίδευση και την προώθηση της επιστημονικής ατζέντας STEM, στο πλαίσιο της προσωπικής τους ανάπτυξης.

Σκεφτείτε... τοπικά
Ασχολούμαστε συνεχώς με τις δραστηριότητές μας και το πώς επηρεάζουν τους ανθρώπους που ζουν κοντά στις εγκαταστάσεις μας. Για να βοηθηθούμε στη λήψη σωστών, ενημερωμένων επιλογών, διατηρούμε καλές σχέσεις με τις τοπικές κοινωνίες μας.

Τα μέλη των τοπικών συμβουλίων και εκπρόσωποι των οικιστικών ομάδων, έρχονται σε επαφή μαζί μας επανεξετάζοντας τα σχέδιά μας και συζητώντας τις ιδέες και τις ανησυχίες τους.

Εξωτερική αναγνώριση
Η Jaguar είναι μέλος της Business in the Community (BITC) από το 1987 και η στρατηγική κοινοτικών της σχέσεων βασίζεται στο πλαίσιο BITC. Η εταιρεία είναι δεσμευμένη στο πρόγραμμα της κοινοτικής της επένδυσης και ενθαρρύνει τους επίσημους εμπόρους της, τους προμηθευτές καθώς και άλλες εταιρείες, να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Αντανακλώντας τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας για την εκπαίδευση και την κοινωνία, η Jaguar Land Rover έγινε ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στη Βρετανία που έχει λάβει την υψηλότατη διάκριση CommunityMark, το 2010. Το βραβείο CommunityMark απονέμεται από την BITC και αναγνωρίζεται ευρέως ως το εθνικό πρότυπο αριστείας στις κοινοτικές επενδύσεις. Αυτή η διάκριση αποτελεί την αναγνώριση των σημαντικών επενδύσεων της Jaguar Land Rover σε κοινοτικά προγράμματα, μεταξύ των οποίων πέντε κέντρα εκπαίδευσης επιχειρησιακών σχέσεων (Education Business Partnership Centres - EBPCs), προγράμματα εθελοντισμού των εργαζομένων, εθνικές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες αλλά και ένα ευρύ φάσμα κοινοτικών συνεργασιών. Στις αρχές του 2013 απονεμήθηκε στη Jaguar Land Rover η κορυφαία διάκριση Platinum Big Tick του δείκτη εταιρικής υπευθυνότητας (Corporate Responsibility - CR) του BITC. Ο τίτλος κύρους Platinum Big Tick αντικατοπτρίζει τη συνεχή δέσμευση της Jaguar Land Rover επί της εταιρικής υπευθυνότητας σε όλες τις επιχειρησιακές της δραστηριότητες, εμφανίζοντας βελτίωση κατά 10% το 2012. Αυτή είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που η Jaguar Land Rover έχει επιτύχει βελτίωση της βαθμολογίας της από την πρώτη συμμετοχή της στο CR Index το 2009.