WALLPAPER* HANDMADE

H Jaguar γίνεται έμπνευση για την ανάδειξη των καλύτερων δειγμάτων του διεθνούς σχεδιασμού.

ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΡΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Το 2014, η Jaguar συνεργάστηκε με το Wallpaper*, το περιοδικό με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο για τον σχεδιασμό και το στιλ, για τη διοργάνωση της πρώτης έκθεσης Wallpaper* Handmade που διεξήχθη εκτός Μιλάνου. Πάνω από 50 κομμάτια εκτέθηκαν στις βιτρίνες του Harrods στο Λονδίνο.

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Στους σχεδιαστές περιλαμβάνονται οι Hermès, Alfredo Häberli, Harry Winston, Konstantin Grcic, Isay Weinfeld, Paul Cocksedge, Michael Anastassiades, ο εκλιπών David Collins, Barber Osgerby, Brioni, Naoto Fukasawa, Louis Vuitton, Sam Hecht και Poltrona Frau. Εκτέθηκαν επίσης κομμάτια με σχεδιασμό εμπνευσμένο από τη Jaguar και πρωτότυπα αυτοκινήτων της Jaguar.
Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ JAGUAR ΣΕ ΜΗ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΕΣ ΦΟΡΜΕΣ

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ JAGUAR ΣΕ ΜΗ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΕΣ ΦΟΡΜΕΣ

Για να αναδείξουμε την εμπλοκή μας στην εκδήλωση, επιδείξαμε πέντε νέα πρωτότυπα προϊόντα, που εξερευνούσαν τη σχεδιαστική γλώσσα της Jaguar. Τα εκθέματα ποικίλαν από ένα μεταφορικό μέσα για ζώα συντροφιάς έως μια εγκατάσταση φωτισμού και τα σχεδίασαν οι Moritz Waldemeyer, Neri & Hu, Mathieu Gustafsson, Fredrikson Stallard και Salvatori και η ομάδα εξελιγμένου σχεδιασμού της Jaguar.
Η JAGUAR ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

Η JAGUAR ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

Ο Πίνακας 7 εγκλείει πολλές από τις σχεδιαστικές αξίες της Jaguar, την ομορφιά των γραμμών και την καθαρότητα των μορφών χωρίς ταυτόχρονα να αγνοείται ο σκοπός και η λειτουργικότητα. Σε συνεργασία με την παραγωγό φυσικής πέτρας και σχεδιάστρια Gabriele Salvatori, η ομάδα εξελιγμένου σχεδιασμού της Jaguar Advanced Design σχεδίασε αυτό το τραπέζι του καφέ από έναν συμπαγή όγκο μαρμάρου. Ένας προκλητικός σχεδιασμός, που φάνταζε αρχικά σχεδόν ανέφικτος, ενώ οι κομψές γραμμές του δίνουν μια αίσθηση ταχύτητας και ευελιξίας. Το Τραπέζι 7 ωθεί τα όρια του σχεδιασμού επίπλων. Με τον ίδιο τρόπο, η Jaguar δημιουργεί αναζωογονητικά αυτοκίνητα.

Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ

«Ξεκινήσαμε να δημιουργήσουμε ένα κομμάτι που δεν είναι απλά πιστό στις σχεδιαστικές αξίες της Jaguar - ομορφιά των γραμμών και
καθαρότητα των μορφών - αλλά είναι επίσης κάτι που έχει σκοπό και λειτουργία.

Χρησιμοποιώντας το μάρμαρα με έναν τρόπο που προκαλεί την παραδοσιακή όψη του υλικού, έχει σχεδιάσει και παράξει, σε συνεργασία με τη Salvatori, ένα όμορφο τραπέζι του καφέ. Κατασκευασμένο από ένα ενιαίο κομμάτι μαρμάρου, η μορφή εκφράζει οπτικά την ταχύτητα και την ελαφρότητα, το σχήμα του κώνου και τη μορφοποίηση όλων σε μία δυναμική, ρευστή επιφάνεια.

Οι συνεργάτες μας Salvatori είναι καινοτόμοι παραγωγοί προϊόντων από φυσικοί πέτρα και εδρεύουν κοντά στο σπίτι του μαρμάρου της Carrera στη Versilia, στην Ιταλία. Συνεργαστήκαμε πολύ στενά μαζί τους για να αξιοποιήσουμε την πολύτιμη εμπειρία και γνώση τους για το υλικό.

Ξεκινώντας από ένα σκαρίφημα που έγινε με το χέρι, η ιδέα μεταφράστηκε σε μορφή 3D μέσω μοντελοποίησης με υπολογιστή. Αυτό κατόπιν καθοδήγησε την αυτοματοποιημένη κοπή του μαρμάρου, μορφοποιώντας το στις χοντρικές του αναλογίες. Κατόπιν, το μάρμαρο διαμορφώθηκε όμορφα και με δεξιοτεχνία με το χέρι και φινιρίστηκε ώστε να δημιουργήσει εκλεπτυσμένες καθαρές επιφάνειες μοναδικές σε αυτό το κομμάτι μόνο.

Για να συμπληρωθεί η μορφή προσθέσαμε ένα λεπτό μοτίβο στην επιφάνεια του τραπεζιού. Το σχήμα του ρόμβου προέρχεται από το λογότυπο της Jaguar Heritage – ένα μοτίβο συνώνυμο με τη φίρμα, πράγμα που αισθανθήκαμε ότι προσθέτει ενδιαφέρον στο κομμάτι, ειδικά όταν παιχνιδίζει με το φως.

Συνδυάζοντας τις πιο μοντέρνες τεχνικές σχεδιασμού και κατασκευής με την παραδοσιακή γλυπτική με το χέρι κατασκευάσαμε ένα κομμάτι με μια προσέγγιση που ακολουθούμε σε μεγάλο βαθμό και για την ανάπτυξη των αυτοκινήτων της Jaguar σήμερα.»

Simon Tovey, Επικεφαλής σχεδιαστής, Jaguar Land Rover