XE SV PROJECT 8

Η Jaguar με τις πιο ακραίες επιδόσεις αντιμετωπίζει το Nürburgring Nordschleife.

Η JAGUAR ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΚΡΑΊΕΣ ΕΠΙΔΌΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

Με 600 PS ισχύος από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8 5,0 λίτρων, η Project 8 είναι η πιο ισχυρή Jaguar όλων των εποχών που κυκλοφορεί νόμιμα στον δρόμο. Η συνολική παραγωγή θα είναι αυστηρά περιορισμένη σε 300 αυτοκίνητα παγκοσμίως, με το κάθε ένα από αυτά να συναρμολογείται με το χέρι στη τεχνικό κέντρου του SVO στο Warwickshire, στην Αγγλία. Επιλέξτε μεταξύ της διθέσιας έκδοσης Track Pack και της προσανατολισμένης στον δρόμο τετραθέσιας έκδοσης – και οι δύο διατίθενται αποκλειστικά με το τιμόνι στα αριστερά. Οι πρωτότυπες εκδόσεις τρέχουν σε πίστες δοκιμών στην Ευρώπη, η πιο διάσημη από τις οποίες είναι η Nürburgring Nordschleife. Η Project 8 έχει πετύχει τον ταχύτερο γύρο για μια Jaguar στο Nordschleife, με χρόνο μικρότερο από αυτόν οποιουδήποτε άλλου τετράθυρου σεντάν παραγωγής στην ιστορία και μικρότερο από αυτόν πολλών γνωστών supercar.

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

Μελετημένη να είναι το πιο αναζωογονητικό σπορ σεντάν του κόσμου, η Project 8 χρησιμοποιεί ανάρτηση προερχόμενη από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τροποποιημένο σύστημα μετάδοσης σε όλους τους τροχούς για εξαιρετική αίσθηση στον οδηγό και για ευελιξία. Τα σινεμπλόκ έχουν ακρόμπαρα για βελτιωμένη απόκριση και υπάρχουν δύο ύψη αμαξώματος – ένα για τον δρόμο και μια χαμηλότερη κατά 15 mm για την πίστα.
ΥΠΕΡΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΉ ΑΛΟΥΜΙΝΊΟΥ

ΥΠΕΡΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΉ ΑΛΟΥΜΙΝΊΟΥ

Η καρδιά του αυτοκινήτου είναι ο θρυλικός υπερτροφοδοτούμενος V8 της Jaguar. Αλλά η ταχύτητα και η αναζωογόνηση κατά την οδήγηση δεν προκύπτουν μόνο από την ισχύ. Η πρωτοποριακή ελαφριά αρχιτεκτονική αλουμινίου σε συνδυασμό με την εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων στην Project 8 – για το καπό, τους προφυλακτήρες, τα φτερά, οι πλευρικές φούστες, το μπροστινό σπόιλερ και η πίσω πτέρυγα – διατηρούν το βάρος στο ελάχιστο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΠΙΣΩ ΠΤΕΡΥΓΑ

ΠΙΣΩ ΠΤΕΡΥΓΑ

Το αμάξωμα της Project 8 έχει επανασχεδιαστεί σε μεγάλο ποσοστό ώστε να παρέχει αεροδυναμική απόδοση απαραίτητη για ένα αυτοκίνητο με τελική ταχύτητα 322 km/h. Περιλαμβάνονται ρυθμιζόμενο βαθύ μπροστινό σπόιλερ, πίσω διαχύτη και μεγάλη ρυθμιζόμενη πίσω πτέρυγα. Η γωνία προσβολής της πτέρυγας μπορεί να ρυθμιστεί με ακρίβεια έτσι ώστε να μειώνει την οπισθέλκουσα είτε να μεγιστοποιεί την κάθετη δύναμη – αποδίδοντας έως και 122 kg κάθετης δύναμης στην ταχύτητα των 300 km/h.
ΦΡΈΝΑ

ΦΡΈΝΑ

Ο υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας και το ελαφρύ αμάξωμα εξασφαλίζουν εκπληκτικές επιδόσεις. Αλλά η δύναμη πέδησης είναι εξίσου σημαντική για ένα αυτοκίνητο με μέγιστη ταχύτητα 322 km/h. Η Project 8 έχει τα μεγαλύτερα και περισσότερο τεχνολογικά εξελιγμένα φρένα που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε Jaguar – τεράστιοι κεραμικοί δίσκοι με ανθρακονήματα διαμέτρου 400 mm με τεράστιες 6πίστονες δαγκάνες εμπρός. Είναι και ελαφριά, εξοικονομώντας 18 kg.
ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Το σύστημα μετάδοσης σε όλους τους τροχούς εξασφαλίζει τέλεια απόκριση, ελκτική πρόσφυση και ευελιξία. Καμία Jaguar δεν έχει πιο «ζωηρή» αίσθηση. Η οδική συμπεριφορά είναι αυτοκινήτου με την κίνηση στους πίσω τροχούς, όπως ένα δίπορτο supercar. Το σύστημα Intelligent Driveline Dynamics περιλαμβάνει ένα Ενεργό ηλεκτρονικό διαφορικό (Electronic Active Differential), ως μέρος του εξελιγμένου ελεγχόμενου από υπολογιστή συστήματος μετάδοσης. Για την απόλυτη απόδοση η μοναδικά ρυθμισμένη έκδοση του συστήματος Adaptive Dynamics του Project 8 περιλαμβάνει νέο τρόπο λειτουργίας πίστας.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Για αυτούς που θέλουν τη διθέσια έκδοση πίστας της Project 8, διατίθενται αγωνιστικά καθίσματα από ανθρακονήματα. Διαθέτουν ζώνες ασφαλείας αγωνιστικού τύπου τεσσάρων σημείων. Στη θέση των πίσω καθισμάτων υπάρχει στεφάνι συγκράτησης των ζωνών ασφαλείας πολλαπλών σημείων. Η έκδοση δρόμου της Project 8 διαθέτει τέσσερα καθίσματα με επένδυση δέρματος Ebony με γαζιά σε χρώμα αντίθεσης Oyster. Το μπροστινό ζεύγος αποτελείται από ειδικά καθίσματα Performance με ελαφρύ σκελετό μαγνησίου.
ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Η Project 8 διατίθεται σε 3 βασικά χρώματα καθώς και σε πέντε προαιρετικά χρώματα από την υψηλού επιπέδου παλέτα SVO. Για να είναι το αυτοκίνητο πραγματικά μοναδικό – γνήσια ξεχωριστό – επιλέξτε την Ειδική έκδοση της SVO. Περιλαμβάνεται επιλογή από 10.000 επιπλέον χρώματα αμαξώματος και τονισμού συν ειδικά αυτοκόλλητα αγωνιστικού τύπου, βαμμένες δαγκάνες φρένων, πλάκα ανάθεσης και πολλά άλλα.
ΖΑΝΤΕΣ

ΖΑΝΤΕΣ

Οι ειδικές σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου είναι δυνατότερες και ελαφρότερες από το συμβατικά χυτευμένο κράμα, παρέχοντας εξαιρετική οδική συμπεριφορά. Ο μοναδικός σχεδιασμός της ζάντας μειώνει την οπισθέλκουσα κατά 7 μονάδες, ενώ τα ειδικά μελετημένα ελαστικά Michelin Sport Cup 2 συνδυάζουν την εξαιρετική πρόσφυση με την άνεση – πράγμα που τα καθιστά τέλεια για τον δρόμο ή την πίστα.

ΣΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΩΝ 600 PS

Η Project 8 είναι το ταχύτερο σεντάν της Jaguar στην ιστορία. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας V8 5,0 λίτρων αποδίδει 600 PS ισχύος και 700 Nm ροπής, πράγμα που τον καθιστά τον πιο ισχυρό κινητήρα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο δρόμου της Jaguar. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 322 km/h και η επιτάχυνση 0-100 km/h χρειάζεται μόλις 3,3 δευτερόλεπτα. Το κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων του αυτοκινήτου μπορεί να αλλάξει ταχύτητα με το χέρι χρησιμοποιώντας τα paddle σε μόλις 0,2 δευτερόλεπτα – πιο γρήγορα από το κλείσιμο των ματιών μας.