ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η Jaguar Land Rover ονομάστηκε BITC (Business In The Community) Responsible Business of the Year το 2013, και είναι η πρώτη κατασκευαστική εταιρεία του Η.Β. που κέρδισε αυτό το βραβείο υψηλού κύρους. Αναγνωρίζει τη συνεχή επένδυσή μας για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής απόδοσής μας και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ευκαιριών για εργαζομένους και νέους ανθρώπους.

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Βλέποντας τη μεγαλύτερη εικόνα
Η βιωσιμότητα είναι μία από τις βασικές αρχές που διέπουν την επιχείρησή μας. Συνεχώς επιδιώκουμε την καινοτομία για να βελτιώσουμε την αειφορία στο συνολικό κύκλο ζωής των αυτοκινήτων μας, από το σχεδιασμό και την κατασκευή έως την απόδοση και την τελική απόρριψη.


Βιώσιμη κατασκευή
Από πλευράς κατασκευής, μειώσαμε τη χρήση νερού στα εργοστάσιά μας κατά 70%, επιτύχαμε μείωση 54% στα συνολικά απόβλητα που αποστέλλονται σε χώρους υγειονομικής ταφής και δημιουργήσαμε το μεγαλύτερο παγκοσμίως σύστημα ηλιακού πάνελ τελευταίου ορόφου στο κέντρο κατασκευής κινητήρων μας στο Wolverhampton, Η.Β.: περισσότερα από 21.000 φωτοβολταϊκά πάνελ παράγουν περισσότερο από 30% των απαιτήσεων ενέργειας του κέντρου.

Δεσμευόμαστε επίσης για την προμήθεια περισσότερου ανακυκλωμένου αλουμινίου στη βιομηχανία μας και πραγματοποιούμε τακτικές συναντήσεις με τους κορυφαίους 200 προμηθευτές μας για να διασφαλίσουμε ότι τηρούν τις «καλύτερες πρακτικές» βιωσιμότητάς μας.


Βιώσιμη απόδοση
Από το 2007 εργαστήκαμε για να μειώσουμε το μέσο όρο εκπομπών του ευρωπαϊκού στόλου μας κατά 25% έως το 2015. Καταφέραμε να επιτύχουμε αυτές τις μειώσεις ένα χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο, μέσω μιας σειράς καινοτομιών για να κάνουμε τα οχήματά μας πιο αποδοτικά: καινοτομίες τέτοιες, όπως οι νέοι κινητήρες μας Ingenium. Ας δούμε για παράδειγμα τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα ντίζελ 2 λίτρων i4 (163PS), ο οποίος διατίθεται στα μοντέλα E-Performance της XE και XF. Αυτός ο εξαιρετικά αποδοτικός κινητήρας Ingenium με το έξυπνο σύστημα Start/Stop δίνει εντυπωσιακή οικονομία καυσίμου από 3,8l/100km, με εκπομπές CO2 99g/km για τη XE, και 4l/100km και 104g/km CO2 για την XF. Οι βιώσιμες τεχνολογίες μας μάς βοήθησαν να επιτύχουμε αναγνώριση μέσων και το βραβείο της βασίλισσας για την επιχείρηση σε βιώσιμη ανάπτυξη το 2015.


Επανεπένδυση στην κοινότητα
Στην Jaguar Land Rover η δέσμευσή μας για βιωσιμότητα επεκτείνεται και σε έργα πέραν των αρμοδιοτήτων της δικής μας επιχείρησης. Έχουμε συνεργαστεί με την ClimateCare από το 2007, επενδύοντας σε πρωτοποριακά έργα για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Με τη στήριξη του φιλανθρωπικού έργου LifeStraw Carbon for Water, στην περιοχή Busia της Κένυας, γίναμε η πρώτη επιχείρηση που υποστήριξη μια ολόκληρη γεωγραφική περιοχή βοηθώντας στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την παροχή ασφαλούς νερού για περισσότερους από 700.000 ανθρώπους.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
Η Jaguar Land Rover δίνει τεράστια αξία στην εργασία που κάνει για να υποστηρίξει τις κοινότητες, επενδύοντας σε πρωτοβουλίες εργασίας και εμπνέοντας νέους ανθρώπους.

Ως η μεγαλύτερη κορυφαία επιχείρηση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας με την πρωτοβουλία μας «Inspiring Tomorrow's Workforce»: ένα βελτιωμένο πρόγραμμα πρακτικής άσκηης που προσφέρει εργασιακή εμπειρία, εκπαίδευση και προσόντα σε άνεργους νέους ανθρώπους έτσι ώστε να τους προετοιμάσει για την εργασία και να ξεκλειδώσει τις δυνατότητές τους.


ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Στην Jaguar Land Rover αναγνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο μας είναι οι άνθρωποι που εργάζονται για εμάς. Ο δείκτης δέσμευσης εργαζομένων μας, ο οποίος μετράει πόσο αφοσιωμένοι είναι οι εργαζόμενοί μας βάσει ερωτήσεων σχετικά με την υπερηφάνεια για την εταιρεία, την ικανοποίηση, την υποστήριξη και τη δέσμευση, έδειξε ότι, όλο το 2012 και το 2013, 74% των εργαζομένων της παραγωγής και 81% των μισθωτών έβλεπαν την εταιρεία θετικά. Πρόκειται για ένα ποσοστό που υπερβαίνει κατά πολύ το εξωτερικό ορόσημο του Η.Β. του 64%.


ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Η Jaguar υποστηρίζει πολλές τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις κοντά στις μονάδες κατασκευής του Η.Β. Μέσω της Επιτροπής Κοινωνικής Προσφοράς των Εργαζομένων της Jaguar, το προσωπικό μας μπορεί να επιλέξει να πραγματοποιήσει δωρεές σε τοπικούς αγώνες και στη συνέχεια η συνεισφορά του να χρηματοδοτηθεί από τη Jaguar.

Και πρωτοστατώντας στο Coventry NSPCC Business Group, βοηθήσαμε να συγκεντρωθούν περισσότερες από 2 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, από το 2007, για να υποστηρίξουμε τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική εκδήωση για παιδιά του Η.Β. Έως το τέλος του 2014 στοχεύουμε να συγκεντρώσουμε άλλο 1 εκατομμύριο λίρες Αγγλίας για αυτόν το σημαντικό αγώνα.