ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΊΑ

Ως ο μεγαλύτερος επενδυτής του Η.Β. σε έρευνα και ανάπτυξη στον κατασκευαστικό τομέα, η Jaguar υποστηρίζει χιλιάδες μηχανικούς στην ανάπτυξη πρωτοποριακών καινοτομιών για τη βελτίωση κάθε τμήματος της επιχείρησής μας.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΊΑ

Χρησιμοποιούμε χιλιάδες μηχανικούς και επενδύουμε περισσότερο σε έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα των αυτοκινήτων από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων του Η.Β. Γι’ αυτό το λόγο, αναπτύσσουμε συνεχώς καινοτομίες παγκόσμιας κλάσης, οι οποίες μας δίνουν το προβάδισμα στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η απαράμιλλη ειδίκευση στην τεχνολογία αλουμινίου μας δίνει τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε πιο ελαφριά, πιο αποδοτικά και πιο ευέλικτα αυτοκίνητα όπως οι νέες XE και XF. Οι πρώτες από μια νέα γενιά αυτοκινήτων Jaguar που χρησιμοποιούν την ολοκαίνουρια αρχιτεκτονική ελαφρού αλουμινίου, ενώ διαθέτουν εξαιρετικά ανθεκτικά αμαξώματα με υψηλή στρεπτική ακαμψία και κατανομή βάρους περίπου 50:50.

Στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για συνεχή βελτίωση της αποδοτικότητας των αυτοκινήτων μας, έχουμε δημιουργήσει μια σειρά αποδοτικών κινητήρων Ingenium, τους οποίους διαθέτουν και οι XE και ΧF. Τα μοντέλα E-Performance είναι τα πιο αποδοτικά αυτοκίνητα στις σειρές XE και XF. Διαθέτουν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα ντίζελ εξοικονόμησης ενέργειας 2 λίτρων i4 (163PS) με έξυπνο σύστημα Start/Stop, καθώς και ελαστικά εξαιρετικά χαμηλής αντίστασης κύλισης για τη μείωση της αντίστασης μεταξύ δρόμου και ελαστικού, καθώς και ελαφριές αεροδυναμικές ζάντες αλουμινίου που έχουν σχεδιαστεί για βελτιωμένη αποδοτικότητα. Το αποτέλεσμα: εκπληκτική οικονομία καυσίμου με κατανάλωση 3,8l/100km και εκπομπές CO2 από 99g/km για την XE, και 4l/100km και 104g/km CO2 για την XF.

Με την ανάπτυξη καινοτομιών κατασκευής για την εξοικονόμηση χρόνου, εξόδων και πόρων, κατασκευάσαμε ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα παγκοσμίως εργαστήρια δοκιμών εικονικής πραγματικότητας αυτοκινήτων, το οποίο έχει ήδη εξοικονομήσει περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα test-drive και 290 τόνους εκπομπών CO2.