ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ

Η ασφάλεια και η προστασία είναι βασικές αρχές κατά το σχεδιασμό των οχημάτων μας και τα αυτοκίνητα της Jaguar διαθέτουν από την πιο προηγμένη ασφάλεια και προστασία που υπάρχει διαθέσιμη σήμερα.

ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ

Οι καινοτομίες στην ασφάλεια των επιβατών περιλαμβάνουν: τεχνολογία «ομαλής προσγείωσης», η οποία εντοπίζει το μέγεθος και το βάρος των μπροστινών επιβατών και ρυθμίζει ανάλογα την επαφή με τους αερόσακους, συστήματα προστασίας του αυχένα από απότομη κίνηση, τα οποία μετακινούν τα προσκέφαλα προς τα εμπρός για να υποστηρίξουν το λαιμό σε περίπτωση σύγκρουσης, καθώς και το σύστημα InControl Protect, το οποίο μπορεί αυτόματα να πραγματοποιήσει SOS Emergency Call για να φέρει τις κατάλληλες υπηρεσίες στην ακριβή τοποθεσία σας σε περίπτωση κρίσιμης κατάστασης.

Όσον αφορά την ενεργή ασφάλεια, η οποία ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο ατυχημάτων που συμβαίνουν στην πρώτη θέση, τα αυτοκίνητά μας είναι εξοπλισμένα με μερικά από τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά. Τέτοια χαρακτηριστικά είναι το σύστημα παρακολούθησης τυφλού σημείου (Blind Spot Monitor): ένα σύστημα που χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ για να ειδοποιήσει τον οδηγό σε κάθε όχημα που κρύβεται στο τυφλό σημείο.

Για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη ασφάλεια για τη Jaguar σας, κάθε όχημα είναι σταθερά προστατευμένο με σύστημα συναγερμού και σύστημα immobiliser. Και σε μερικά μοντέλα, το σύστημα InControl Secure μπροεί να εντοπίσει μια παράνομη κίνηση του οχήματός σας και να επικοινωνήσει με τις αρχές για να υποδείξει την ακριβή τοποθεσία του.