ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ JAGUAR

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ JAGUAR

C-X16 - ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ JAGUAR

Η Jaguar C-X16 παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2011.

Η C-X16 είναι ένα διθέσιο σπορ αυτοκίνητο που κάνει τη διαφορά. Και το σημαντικότερο, αν και πρωτότυπο, είναι επίσης μια τολμηρή δήλωση του μελλοντικού σχεδιασμού και των τεχνολογικών προθέσεων της Jaguar.

«Η Jaguar είχε πάντα μια αθλητική καρδιά και η C-X16 είναι η τέλεια ενσάρκωση του οράματός μας για μια αληθινή σπορ Jaguar του 21ου αιώνα. Είναι γρήγορη, όμορφη, και υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας ως προς την ανάπτυξη βιώσιμων τεχνολογιών για τους κινητήρες. Ενσωματώνει τα δεδομένα προτερήματα της Jaguar, τον αισθησιακό σχεδιασμό, την ευελιξία αιλουροειδούς και την εμπνευσμένη απόδοση και τα συνδυάζει με χαρακτηριστικά που μας βάζουν σε μια πορεία για τη δημιουργία ενός σπορ αυτοκίνητου με χαμηλές εκπομπές ρύπων, του μέλλοντος», λέει ο Adrian Hallmark, Global Brand Director της Jaguar.

Όπως και το προγενέστερο πρωτότυπο C-X75, η C-X16 δεν αφήνει καμία ψευδαίσθηση ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο επιδόσεων. Άλλωστε, όπως και στην C-X75, η ακραία εμφάνιση του αυτοκινήτου υποστηρίζεται και με το παραπάνω από εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Αυτό είναι ένα πρωτότυπο ικανό να επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε μόλις 4,4 δευτερόλεπτα, με τελική που αγγίζει τα 300 km/h και μπορεί να επιταχύνει από τα 80 στα 120 χιλιόμετρα μόλις σε 2,1 δευτερόλεπτα.

Το αλουμινένιο αμάξωμα της C-X16 πλαισιώνει όσο το δυνατόν σφιχτότερα τα εξελιγμένα μηχανικά μέρη. Η «ευκίνητη» στάση της υπογραμμίζει τις δυναμικές της ικανότητες. Η χρήση απλών αλλά στοχευμένων γραμμών, βοηθά στη δημιουργία μιας χαμηλής οροφής που σβήνει στην ουρά, δίνοντας στη C-X16 τη μυώδη, σμιλευμένη όψη που θα μπορούσε να ανήκει μόνον σε μια Jaguar.

Ο Ian Callum, Jaguar διευθυντής σχεδιασμού, συμφωνεί. «Μια σπορ Jaguar θα πρέπει δίνει ξεκάθαρα την αίσθηση της κίνησης στο σχεδιασμό της. Και η C-X16 είναι η τέλεια απόδειξη αυτού του στόχου. Καθεμιά από τις γραμμές της ξεκινά έχοντας την αίσθηση του σκοπού και τελειώνει με μια αίσθηση σαφήνειας. Είναι η προσέγγιση που έχει δώσει στη C-X16 τη στοχευμένη στάση της. Κοιτάξτε τη C-X16 και αμέσως θα νιώσετε ότι θέλετε να την οδηγήσετε: ακριβώς έτσι πρέπει να σας κάνει να νιώθετε ένα σπορ αυτοκίνητο της Jaguar».

Δείτε πώς δώσαμε ζωή στο concept C-X16.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ