ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ JAGUAR CLASSIC

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ JAGUAR CLASSIC

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ JAGUAR CLASSIC

Στη Jaguar είμαστε πολύ περήφανοι για την μοναδική μας κληρονομιά και για τα όμορφα, καινοτομικά αυτοκίνητα για τα οποία έχουμε γίνει διάσημοι. Στα πλαίσια της συνεχιζόμενη δέσμευσής μας για τη διατήρηση της απίστευτης αυτοκινητικής κληρονομιάς της Βρετανίας είχαμε την τιμή πέρυσι να προσθέσουμε στη δική μας υπάρχουσα συλλογή, με αγορά, τη συλλογή James Hull, τη μεγαλύτερη γνωστή ιδιωτική συλλογή Βρετανικών κλασικών αυτοκινήτων του κόσμου.

Ο Δρ. James Hull περιέγραψε τον εαυτό του ως κάποιον που έχει «πάθος για τις Jaguar,» και που κατάφερε να συλλέξει 130 ξεκινώντας από τα πιο παλιά μοντέλα περιλαμβανομένου ενός αυθεντικού Sidecar της Swallow του 1920, το απολύτως πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από τον ιδρυτή της Jaguar Sir William Lyons.

Η συγκλονιστική συλλογή περιλαμβάνει και απίστευτα σπάνια οχήματα, όπως μια SS100, μια σπάνια αλουμινένια XK120 και όμορφα ανακατασκευασμένα μοντέλα Jaguar XKSS και D‑type. Περιλαμβάνει επίσης πλήθος από όμορφα διατηρημένα παιδικά αυτοκίνητα με πεντάλ καθώς και μια Jaguar Mark X που ανήκε στον ίδιο τον Sir William Lyons.

«Είμαστε ενθουσιασμένη που η Jaguar Land Rover κατέληξε σε συμφωνία με τον James Hull για να εξασφαλίσει το μέλλον αυτής της πολύ σημαντικής συλλογής αυτοκινήτων της Jaguar και άλλων Βρετανικών αυτοκινήτων,» δήλωσε ο John Edwards, Διευθυντής διαχείρισης του τμήματος ειδικών εργασιών οχημάτων (SVO). «Μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο με τον James να διατηρήσουμε αυτή τη μοναδική συλλογή σε Βρετανικά χέρια και είμαι είμαστε ενθουσιασμένη που η συμφωνία αυτή εξασφαλίζει τη φύλαξή τους για το μέλλον.»

O Δρ. James Hull ήταν ενθουσιασμένος που έθεσε τη συλλογή υπό τη φροντίδα της Jaguar Land Rover. «Τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο για τη δημιουργία της συλλογής με το πέρασμα των χρόνων ήταν μια ευχάριστη απασχόληση και ένα έργο ζωής» δήλωσε. «Το βασικό μου κίνητρο ήταν η εξασφάλιση του μέλλοντος της συλλογής σε αυτή τη χώρα…Είναι οι τέλειοι θεματοφύλακες που θα συνεχίσουν τη συλλογή και ξέρω ότι βρίσκεται σε ασφαλή χέρια.»

Υπό τη φροντίδα και τη συντήρηση του εργαστηρίου της Jaguar Classic, μπορείτε να δείτε ένα σύνολο επιλεγμένων αυτοκινήτων από τη συλλογή στο British Motor Museum στο Gaydon και μπορείτε επίσης να οδηγήσετε ορισμένα σε μια κλασική εμπειρία οδήγησης.